1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DEVLET HASTANELERİMİZE VE DOKTORLARIMIZA GÜVENİN…”
“DEVLET HASTANELERİMİZE VE DOKTORLARIMIZA GÜVENİN…”

“DEVLET HASTANELERİMİZE VE DOKTORLARIMIZA GÜVENİN…”

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANI DR. HAKAN DİNÇYÜREK’İN BİLİMSEL ÇALIŞMASI ÖDÜL KAZANDI

A+A-

DİNÇYÜREK TOTDER TARAFINDAN BU YIL 18’İNCİSİ DÜZENLENEN “AKİF ŞAKİR ŞAKAR BİLİM ÖDÜLLERİ”NİN “KLİNİK ÇALIŞMA” DALINDA 3’ÜNCÜLÜĞE LAYIK GÖRÜLDÜ

HASİPOĞLU: “KKTC’DE GÖREV YAPAN BİR HEKİMİN BÖYLE BİR ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMESİ BÜYÜK BİR BAŞARIDIR. DEVLET HASTANELERİMİZE VE DOKTORLARIMIZA GÜVENİN”

DİNÇYÜREK: “HAZIRLADIĞIMIZ BİLİMSEL ÇALIŞMA BÜTÜN DÜNYADA REFERANS KABUL EDİLEN VE ATIFTA BULUNAN BİR YAYIN OLDU”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Servisi doktorlarından Operatör Doktor Hakan Dinçyürek’in Türkiye’deki meslektaşlarıyla ortak hazırladığı bilimsel çalışma ödül kazandı.

Dinçyürek, Türkiye Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (TOTDER) tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen “Akif Şakir Şakar Bilim Ödülleri”nin “Klinik Çalışma Dalında” 3’üncülüğe layık görüldü.

Hakan Dinçyürek, kendisine ödül getiren “Motorize İntramedüller Çivi ile Alt Ekstremite Uzatmasının İşlevsel Sonuçları” adlı makaleyi,  İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ile İstanbul Memorial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji öğretim üyeleriyle ortak çalışma yürüterek hazırladı.

TOTDER’in oluşturduğu bilimsel jüri, 2012 yılında yapılan tüm bilimsel klinik çalışmaları değerlendirdi.

Ortak bilimsel çalışmada ismi ilk sırada yer alan Hakan Dinçyürek 3’üncülük ödülüne layık görüldü.

Makale, Türkiye’nin köklü ve prestijli Ortopedi ve Travmatoloji Dergisi Acta Orthopaedica et Traumatologica Turcica’nın (AOTT) 2012 yılındaki sayısının yanı sıra hakemli taranan prestijli uluslararası dergilerde de yayınlandı.

“KKTC’DE GÖREV YAPAN BİR HEKİMİN BÖYLE BİR ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMESİ BÜYÜK BİR BAŞARIDIR”

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, bugün Bakanlık’ta düzenlediği basın toplantısında Hakan Dinçyürek’in başarısını kutlayarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de görev yapan bir doktorun böyle bir ödüle layık görülmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Hasipoğlu, 27 Nisan’da TOTDER’in İstanbul’da düzenlediği törende Op. Dr. Hakan Dinçyürek’e verilen plaketi basının huzurunda Dinçyürek’e yeniden takdim ederek, başarının devamını diledi.

“DEVLET HASTANELERİMİZE VE DOKTORLARIMIZA GÜVENİN…”

Devlet hastanelerinde yaşanan olumsuzlukların gündeme gelmesini eleştiren Hasipoğlu, güzel gelişmelerin varlığına dikkat çekerek, “Devlet hastanelerimize ve doktorlarımıza güvenin” çağrısı yaptı.

Hasipoğlu, doktor ve sağlık çalışanlarının bilimsel alanda önünün açılması için bakanlık olarak her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Devlet hastanelerinin olanaklarının artırdıklarını artırma yönündeki çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Bakan Hasipoğlu, “Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Servisi’nde dünyada kullanılan en iyi malzeme kullanılıyor. Diğer servisler için de bu geçerlidir” ifadesini kullandı.

Devlet hastanelerinde hiçbir alet ve malzeme eksikliğinin olmayacağını dile getiren Ertuğrul Hasipoğlu, eksikliklerin ancak günü birlik olabileceğine işaret ederek, “Artık uzun soluklu hiçbir sıkıntı yaşanmayacak. Bu konuda kararlıyız” dedi.

“BÜTÜN DÜNYADA REFERANS KABUL EDİLEN VE ATIFTA BULUNAN BİR YAYIN OLDU”

Basın toplantısında söz alan Hakan Dinçyürek, ödül aldığı çalışma ve makale hakkında bilgi vererek çalışmanın çok odaklı olduğunu söyledi.

Ödül almasının nedenlerini sıralayan Dinçyürek, çalışmanın ileri teknoloji gerektirdiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Bu teknik, kısa olan bacak boyunun içeriye takılan cihazdan sonra dışarıdan hiçbir bağlantısı olmaksızın bacak boyunun uzaktan kumanda ile uzatılabilmesi tekniğiydi.

Bu, ileri teknoloji gerektiren ve dünyada ilgi gören bir ameliyat yöntemdir. Ödül almamızın en önemli gerekçesi çalışmanın bütün dünyada referans kabul edilen ve atıfta bulunan bir çalışma olmasıdır.

Makale, AOTT’da yayınlandıktan 1 yıl sonra dünyanın çeşitli ülkelerinde referans kabul edildi, makaleye atıfta bulunuldu.”

Hakan Dinçyürek, bu çalışmanın ödül aldığı ilk çalışması olmadığını ifade ederek, geçtiğimiz yıl “Milli Ortopedi Kongresi”nde yine ortak bir çalışmasının “En İyi Sözlü Bildiri Ödülü”ne layık bulunduğunu anımsattı.

“ÇAĞDAŞ TIP’TA KENDİ YERİMİZİ ALMAK İÇİN…”

Tıp’ın ekip çalışması ve teknoloji gerektirdiğini anlatan Hakan Dinçyürek, “Başarı teknoloji takip edildiği oranda artar” diyerek şunları kaydetti:

“Son yıllarda Sağlık Bakanlığı ameliyatlarda kullanabilmemiz için yeni teknolojik ürünleri temin etmiştir. Diğer yenilikleri de takip ediyoruz, talep ediyoruz. Devamının geleceğini ümit ediyoruz. Çağdaş tıpta kendi yerimiz almak için çalışacağız. Halkımız Kıbrıs Türk hekimlerine güvesin. Bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.”

Dinçyürek Kuzey Kıbrıs’taki hastanelerde her yıl binlerce ameliyat yapıldığına dikkat çekerek, ameliyatların yüksek oranının başarıyla sonuçlandığını söyledi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.