1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEVLET HASTANESİ DARMADAĞIN!
DEVLET HASTANESİ DARMADAĞIN!

DEVLET HASTANESİ DARMADAĞIN!

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin etrafının ve çevresinin darmadağın hali...

A+A-

 

SAĞDA SOLDA DEMİR PARÇALARI

Araç girişinin engellenmesi için birçok yerde yol kenarlarına konan demirlerin, hem kırılıp döküldüğü, eğrildiği, yerinden söküldüğü, hem de düzensizlikleri nedeniyle yaya ve araçlar için tehlike arz ettikleri dikkat çekiyor.

15.jpg

YENİ PARK YERİ ÇOK UZAK

Yeni yapılan otoparkın, Hastane bünyesindeki tüm servisler ile merkezlere oldukça uzak olduğu dikkat çekiyor. Hastaların, otoparktan servislere nasıl ulaşacakları ise bilinmiyor.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde sorunlar bitmek tükenmek bilmiyor. Devlet hastanesinde, park sorunu ile çevre kirliliği ve düzensizliği bir türlü aşılamıyor.

Devlet Hastanesi genelinin darmadağın olduğu görülüyor. Hastane’ye giden hastalar, bu dağınıklık, düzensizlik ve karmaşadan şikâyet ediyor. Hastane içerisinde ve çevresindeki, kırık dökük eşyalar ile düzensizlik hastaların isyanına neden oluyor. Hastane alanının terkedilmiş görüntüsü veren hali, Detay’ın objektiflerine takıldı. Devlet Hastanesi’ni çepeçevre dolaşan Detay muhabiri, hastanenin kaotik durumunu görüntüledi.

Sözde park yerlerini gösteren tabelalar!

Hastane’nin çeşitli yerlerinde bulunan tabelaların, eski ve kırık dökük olduğu görülüyor. Hastane’nin girişinde, park yerlerini gösteren yön tabelalarından ise eser yok. Eskimiş ve yazıları tamamen solmuş tabelalar nedeniyle, Hastane’ye giden hasta veya ziyaretçiler, araçlarını nereye park etmeleri gerektiğini bilemiyor.

Yine, ambulans geçişi ve acil servis girişi engellendiğinden yol boyunca park edilmesinin yasak olduğu uyarısının yapıldığı diğer tabellada ise, ‘park yeri 100 metre ileridedir’ diye yazıyor. Hâlbuki hastanenin park yerinin neresi olduğu anlaşılamazken, park yeri değiştiği için tabelanın da değişmesi gerektiği görülüyor.

17-001.jpg

Her yerde kırık dökük demir parçaları

Bunun yanısıra, araç girişinin engellenmesi için birçok yerde yol kenarlarına konan demirlerin, hem kırılıp döküldüğü, eğrildiği, yerinden söküldüğü, hem de düzensizlikleri nedeniyle yaya ve araçlar için tehlike arz ettikleri de dikkat çekiyor. Hastaneler ile ziyaretçilerin oturabileceği farklı noktalardaki masa ve sandalyelerin ise, kırık dökük olduğu görülüyor. Öte yandan hastanenin arka kısmında, çeşitli atıkların ortalıklara bırakıldığı görülüyor.

Şaşırtıcı levhalar

Devlet Hastanesi’nin Polikliği’ne giden yol güzergâhında ise şaşırtıcı levhalar ile yolun kesildiği ve hastane dışına doğru seyreden araçların sağ şeridi kullanmak zorunda kaldığı da görülüyor. Bu yol çalışmasının hasta sonu ile sınırlı kalıp kalmayacağı ise biliniyor.

14-003.jpg

Barış Ruh ve Sinir’e giriş yasağı

Öte yandan, Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi alanının da sokak kapısıyla kesildiği gözlemlendi. Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin giriş kısmı dün kapatılarak, girişine bekçi görevlendirileceği ve diğer servislere gelen araçların girişine izin verilmeyeceği öğrenildi. Bilindiği gibi, park sorunu yaşanan hastanede, ziyaretçi ve hastalar araçlarını Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin alanına da park ediyor ve bölgede tam bir keşmekeş yaşanıyordu.

13-002.jpg

Yeni park yeri çok uzak

Hastaneye gerek tedavi amaçlı giden hastalar gerekse ziyaretçiler, araçlarını park edecek yer bulamazken, Onkoloji Hastanesi’nin mevcut araç parkına inşaa edilmesi nedeniyle; hastanenin arka kısmına yeni ve geniş bir oto park alanı yapıldığı görülüyor.

Bu otoparkın, araç parkı sıkıntısının aşılmasında etkili olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor. Yeni yapılan otoparkın, Hastane bünyesindeki tüm servisler ile merkezlere oldukça uzak olduğu dikkat çekiyor. Hastaların park yerlerinden servislere nasıl ulaşacakları ise bilinmiyor.

 

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.