1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEVLET HASTANESİNDE CEHENNEM AZABI...
DEVLET HASTANESİNDE CEHENNEM AZABI...

DEVLET HASTANESİNDE CEHENNEM AZABI...

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbatoğlu Devlet Hastanesi...

A+A-

 

Bazı vatandaşlar, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbatoğlu Devlet Hastanesi’nin randevu hattının iki gündür cevap vermediğini öne sürdü.

Sıra numarası alabilmek için dün sabahın erken saatinde hastaneye gitmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, güçlükle sıra numarası aldıklarını, bu kez de personel tarafından torpilli hastalara öncelik verildiğini, sıranın bir türlü kendilerine gelmediğini iddia etti.

“Diş polikliniğinde öncelik torpillilerin”
Lefkoşa Devlet Hastanesi’nin polikliniklerindeki sistemden bütünü ile şikayette bulunan bazı hastalar ise “torpilli hastaya öncelik verme” uygulamasının özellikle diş polikliniğinde yapıldığını ileri sürdü.

İlk sıralarda olan kişilerin bile “önceliğin torpillilere verilmesi” nedeni ile öğle saatlerine kadar koridorda çağrılmayı beklediklerini ifade eden bazı vatandaşlar, bu nedenle bazı hasta yakınları ile hastane personeli arasında da gerginlikler yaşandığını söyledi.

Havadis’e konuşan vatandaşlar, saatlerce sıra beklemekten usanan birçok kişinin de muayene olmadan hastaneden ayrıldığını kaydetti.

“Klimalar çalışmıyor, koridor cehennem azabı”
Öte yandan, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbatoğlu Devlet Hastanesi Ayaktan Tanı ve Tedavi Merkezi’nde, hasta bekleme salonunda klimalar çalışmıyor, hastalar adeta fenalık geçiriyor.
Sıra atlamasın diye dışarıya çıkıp hava almaya bile çekinen genç, yetişkin, ihtiyar birçok hasta saatlerce sıcakta sıra bekliyorlar.

Vatandaş ne dedi? 
Güldöne Koşar:
“Hastanenin randevu hattı cevap vermiyor. Biz de mecburen sabah 06.00’da hastaneye geliyoruz. Saatlerce bekledikten sonra içerden sıra numarası alıyoruz. Bu kez de sırayı şaşırtıyorlar. İnsanların çoğu muayene olmadan geri dönüyor. Her gün de hastaneye gidemeyiz. Ben çalışan insanım, işyerimden her gün izin alamam Bence buraya bir makine koysunlar. İnsanlar sabah gelsin sırasını o makineden alsın. Bir de hasta bekleme salonunun klimasını onarırlarsa çok memnun olacağız.”

Ayşe Kurder:
“Polikliniklerde sıra konusunda düzen istiyoruz. Ben Girne’de oturuyorum. Hastanenin randevu hattı cevap vermediği için mecburen sabah erken saatlerde çıkıp hastaneye geliyorum ki, sıra numarası bulabileyim. Hastalar bu konudan mağdur, çok zor durumda kalıyoruz. Saatlerce sıra bekliyoruz. Diş polikliniğinin hasta bekleme salonunda da klimalar çalışmıyor. Sıcak alıyor, bunalıyoruz. Bugün muayene olabilmek için 05.45’te hastaneye geldim saat 10.00’da hala sıra bana gelmedi. Bu büyük bir vakit kaybıdır.”

Natali Uzunkaya:
“Ben özel sektör çalışanıyım ve hastaneye öyle bugün olmazsa yarın giderim demek gibi bir lüksüm yoktur. İşyerim de zaten üst üste izin vermez. Ama çok insan sabahın erken saatinde hastaneye gittiği halde muayene olamadan evine döndüğü oluyor. Randevu hattı cevap vermediğinden sabah sabah sıra numarası almak için hastaneye geliyoruz, ancak çoğu zaman ya sıra numarası bulamıyoruz ya da alsak da numara sırasına uyan yok. Tanıdığı olan, sıra numarası bile olmadan girip muayene olabiliyor. Diş polikliniğinde klimalar da çalışmıyor. Çoluk çocuk saatlerce sıcaktan yanıyoruz.”

Fatih Köklüce:
“Sabah saat 06.30’da diş polikliniğindeydim. Ancak diş polikliniğinde numaratör olmadığı için hastalar kendi aralarında kendi kendini sıraya koyuyor. Bir kişi sıradan ayrılsa sıra şaşıyor ve sorun yaşanıyor. Hasta bekleme salonunda klimanın çalışmaması da ayrı bir sorundur. İnsanlar saatlerce sıcakta sıra bekliyor. Sıra sorunu, sıcak, beklemek derken insanların psikolojileri bozuluyor, birçok kişi muayene olmadan birçoğu da sıra bir türlü kendisine gelemediğinden muayene olamadan evine dönüyor. Bu soruna bir an önce bir çare bulunmalıdır.”

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.