1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEVLET HASTANESİNDE KANSERSİN DEDİLER, PERİŞAN ETTİLER!
DEVLET HASTANESİNDE KANSERSİN DEDİLER, PERİŞAN ETTİLER!

DEVLET HASTANESİNDE KANSERSİN DEDİLER, PERİŞAN ETTİLER!

24 yaşındaki kızım odasına kapanıp saatlerce ağladı. Gözümüze uyku girmedi...

A+A-

Lefkoşa'da yaşayan 2 çocuk babası 50 yaşındaki S.M yaşı ilerlediği için 6 ayda bir Lefkoşa Dr, Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde tahlil yapbnyordu.

Genellikle kolesterol tahlili yaptıran S.M, son olarak 30 Mayıs tarihinde yeniden hastaneye gitti. S.M doktorunun tavsiyesi üzerine bu kez kanser taraması da yaptırdı. S.M, 2 Haziran tarihinde tahlillerini aldı ve doktorun yanına gitti.

Tahlil sonuçlannı gören doktorun, kanser hastalığı için tanı koymakta kullanılan Alfa-feto protein (AFP) değerinin çok yüksek çıktığını, değerlerin akciğer kanseri belirtisi olduğunu gösterdiğini söylemesi üzerine dünyası başına yıkılan S.M, akşam sonuçlan ailesi ile de paylaştı.

S.M, eşi ve çocuklan kanser bulgusunu işaret eden tahlil raporu üzerine geceyi gözyaşlan içerisinde geçirdi. Ancak doktorun tavsiyesi üzerine özel bir laboratuvarda da test yaptıran S.M, dün sonuçları aldı ve aslında yüksek kanser riski taşıdığına dair devlet hastanesinde çıkan değerlerin yanlış olduğunu öğrendi. Ailesi ile kabus dolu bir gece geçirdikten sonra, özel laboratuvardan aldığı tahlil sonucu ile rahat bir nefes alan S.M yaşadıklarını anlattı.

AKCİĞER KANSERİ OLABİLECEĞİMİ SÖYLEDİLER, DÜNYAM YIKILDI

"Düzenli aralıklarla tahlil yaptırdığını dile getiren S.M şunlan söyledi: "Yaşım ilerlediği için altı ayda bir kolesterol tahlili yaptınyorum. Mayıs ayı sonunda yeniden doktora gittiğimde bana kanser taraması yapmamı da tavsiye etti. Geçtiğimiz Perşembe günü kan tahlili yaptırdım.

Pazartesi günü de tahlil sonuçlarını aldım ve doktora gittim. Sonuçlan gören doktor, tahlil sonucunun yüksek oranda akciğer kanseri olabileceğimi gösterdiğini söyledi. Bunu duyunca dünyam başıma yıkıldı."

DOKTOR DAHİ GÜVENMİYOR, BİZ NE YAPALIM

"Sonuçlara bakan devlet hastanesinde görevli doktor, kanser bulgusunun çok yüksek çıktığını söyledi ve , 'Ben devlet hastanesindeki tahlil sonuçlarına güvenmiyorum. Birçok kişide yüksek değerler çıkıyor. Bir de özel bir laboratuvarda yaptır" tavsiyesinde bulundu. Bunun üzerine önceki sabah eşim ile birlikte Lefkoşa'daki özel bir laboratuvarda tahlil yaptırdım. Orada yaptırdığım tahlil sonuçlarını dün sabah aldım ve sonuçların farklı çıktığını gördüm.

AFP oranı devlet hastanesi tahlilinde 9,01 çıkaıken, özel laboratuvarın sonuçlarında 4.64 çıktı. Özel laboratuvarda bize söylediklerine göre, birçok insan aynı şeyi yaşamış. Devlet hastanesinden aldığı tahlil ile koşturarak özel laboratuvara gitmiş ve kanser olmadığını öğrenmiş.

AİLEM PERİŞAN OLDÜ, KIZIM GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

"Devlet hastanesinden aldığı tahlil sonucu üzerine şok yaşadığını, akşam eve gidince ailesi ile durumu paylaştığını söyleyen S.M, "Eşim yıkıldı.24 yaşındaki kızım odasına kapanıp saatlerce ağladı. Gözümüze uyku girmedi. Devletin hastanesine güvenemeyeceksek kime güveneceğiz. Orada görevli doktor dahi tahlil sonuçlarına güvenmediğini, zaman zaman yanlış sonuçlar çıktığını söyleyerek başka yerde yaptırmamı tavsiye etti. Benim özele verecek 150 TL vardı ya olmayanlar ne yapsın. Aldıklan yanlış sonuçlan doğru sanıp dünyalan mı kararsın" dedi.

BİR DE İNSANLARA ÇAĞRI YAPIYORLAR

S.M, "Madem tahlilleri düzgün yapamıyorlar neden insanlara kanser taraması yapmaları için çağnda bulunuyorlar. Kanser olmayan insanları kanser olacaklarmış gibi hissettireceklerse neden bu çağnyı yapıyorlar" şeklinde konuştu. Psikolojisinin bozulduğunu, ailesinin çok üzüldüğünü ve aldıklan doğru sonuçla rahat nefes aldıklarını kaydeden S.M, "Kanser oranı yüksek bir toplumuz. Bari kanser taramasını adam gibi yapsınlar" şeklinde konuştu.

2 çocuk babası S.M, devlet hastanesinde kanser taraması yaptırdığını, yüksek kanser bulgusu çıktığını, perişan olduklarını ancak özelde de tahlil yaptırınca asıl gerçeğin ortaya çıktığını söyledi

Star Kıbrıs'ın yaptığı araştırmaya göre, Alfafeto protein (AFP) kanser riski yüksek toplumlarda tarama testi olarak kullanılabilmektedir. Karaciğer, testis ve yumurtalık kanserlerini saptama ve tanı koymaya yardımcı olmak için AFP kullanılır. Artmış AFP düzeyleri, en çok karaciğer kanseri, yumurtalık kanseri ve testislerin gîrm hücreli tümörü gibi kanserin varlığını gösterebilir. Mide, kolon, akciğer , meme kanserleri ve lenfomagibi kanserlerde bazen yüksek düzeyler görülebilirse de bu klinik durumların değerlendirmesi için nadiren istenmektedir.

sonuc1.jpg

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum