1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEVLET HASTANESİ'NDE SKANDAL!
DEVLET HASTANESİ'NDE SKANDAL!

DEVLET HASTANESİ'NDE SKANDAL!

Yanlış ilaç hayatına mal oldu!

A+A-

Şehit eşi Rahme Erden, tedavi olmak için gittiği Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde yapılan bir iğne sonrası fenalaşarak hayatını kaybetti.

Hasta muayene etmeden nasıl reçete yazılır!

Şehit eşi Rahme Erden, tedavi olmak için gittiği Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde yapılan bir iğne sonrası fenalaşarak hayatını kaybetti. Aile Rahme Erden’i ölüme götüren ihmalin hesabını soruyor.

Rahme Erden, artan öksürüğüne çare olmak için gittiği Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde 4 Ocak Pazartesi sabah 11:00 sıralarında yaşamını kaybetti. Rahme Erden’e yanlış ilaç verildiği iddiasında olan aile reçeteyi yazan Doktor Mehmet Artan’ı sorumlu tutuyor.

İLACIN UYGULANMASIYLA RAHME ERDEN FENALAŞTI

Rahme Erden, doktorun yazdığı reçeteyle kendisine uygulanan serumun ardından vücudunun aniden reaksiyon göstermesi sonrası fenalaştı, yoğun bakıma kaldırılmasına rağmen talihsiz kadın hayatını kaybetti. Gözlerinin önünde yaşamını yitiren Rahme Erden’i takılan yanlış serumun öldürdüğünü iddia eden ailesi,reçeteyi yazan ve serumun uygulanmasını sağlayan Doktor Mehmet Artan’ı Rahme Erden’in ölümünden sorumlu tutuyor.

RAHME ERDEN’İ ÖLÜME GÖTÜREN İLAÇ NEYDİ?

Rahme Erden’in yakınlarından edinilen bilgiye göre, 87 yaşındaki Rahme Erden öksürük sebebiyle 4 Ocak Pazartesi sabaha karşı 01:30- 02:00 sıralarında Gazi Mağusa Hastanesi’ne kaldırılıyor. Rahme Erden’i kontrol eden görevli acil doktoru Rahme Erden’in göğüs hastalıkları servisine yatırılmasını söylüyor ve Rahme Erden göğüs hastalıkları bölümüne yatırılıyor.

Rahme Erden’in Ergenekon Köyü’nde yaşadığı ve kendi işlerini görecek kadar sağlıklı olduğu, tüm işlerini kendisinin yapabildiğini ancak Çayırova’da yaşayan kızı Pervin ile damadı Hasan Oykun’un yanına yılbaşı dolayısyla gittiği ifade edildi.

3 Ocak Pazar gecesi anneleri ile beraber televizyon izleyip sohbet ettiklerini, annesinin gayet iyi olduğunu söyleyen Pervin Oykun, annesini ölüme götüren süreci Kıbrıs Medyatör’e şöyle anlattı;

O gece annemle oturup film izledik, annemin hiçbir rahatsızlığı yoktu, yalnız gece öksürükle uyandı ve ben hemen tedbir olsun diye eşimle birlikte annemi Gazi Mağusa Hastanesi’ne götürdük. Acilde annemi muayene ettiler, kan aldılar, EKG ve röntgeni çekildi, sonrasında da acildeki görevli doktor göğüs hastalıkları servisine yatırılmasını sağladı. Ben de gece boyunca annemi hiç yalnız bırakmadım yanında kaldım.

İŞTE  “O” REÇETE

recete.jpg

 

AKŞAMKİ HEMŞİRE RİSKLİ DİYE UYARDI

Annem için reçeteye yazılan ilaçları uygulamak için gece nöbetçi hemşire bize, “ reçetede yazılı olan bu serumu uygulayamam, bu risklidir, doktor kontrolünde takılması gerekir” demesinden sonra, o serum takılmadı. Gece annem pijamalarını istedi, gayet iyiydi, konuşuyordu. Ben de sabaha kadar annemin yanında kaldım.

BİZDE HEMŞİRELERİ UYARDIM

Sabah 10:30 sıralarında yeni görevli hemşirelerin yanına giderek kendilerini uyardım, akşam görevli olan hemşirenin bu serumu anneme uygulamak istemediğini, riskli olduğunu söylediğini aktardım.

İLAÇLI SERUM TAKILINCA FENALAŞTI

Buna rağmen yarım saat sonra 11:00 gibi hemşireler geldi ve “O” serumu anneme taktılar. Daha takar takmaz, annem acıyla haykırdı, gözleri yaşardı ve “bana bir şeyler oluyor kızım” diyerek fenalaştı. Serumu takan hemşireler, anneme müdahale etti, serumu çıkardılar, takviye ilaç verdiler ve Doktor Mücahit bey geldi, bizi dışarı çıkardılar. Biz dışarıda beklerken, Anneme yatağında bir süre müdahale ettikten sonra yatağı ile beraber odadan dışarı çıkarıp yoğun bakıma götürdüler. Yaklaşık bir saat sonra da, bize annemizin hayatını kaybettiğini söylediler.
Annelerinin yanlış uygulama ve ihmal yüzünden hayatını kaybettiğini iddia eden aileleri, ihmali olanların hesap vermesini ve cezalandırılmalarını istedi.

HASTAYI GÖRMEDEN İLAÇ YAZMIŞ

Yazdığı reçete ile ilaçlı serumun takılmasını sağlayan ancak hastayı hiç görmeyen Doktor Mehmet Artan’ı sorumlu tutan aile, “ Yazdığı ilaçlarla o serumun uygulanmasını sağlayan Doktor Mehmet Artan’ı biz hiç görmedik, annemi muayene bile etmedi. Bir doktor o ilaçları, hastayı muayene etmeden nasıl yazabilir? Bu nasıl sorumsuzluk, annemizi o takılan ilaçlı serum ölüme götürdü, reçeteyi hastayı görmeden yazan Doktor Mehmet Artan sorumludur” diyerek, önce hastayı hiç görmeden ilaç yazan ve o ilaçların uygulanmasını sağlayan Doktor Mehmet Artan’ı suçladı ve şikayetçi olduklarını söyledi.

Gazi Mağusa Polis Müdürlüğü’ne giderek reçetedeki ilaçları yazan ve reçetede ismi olan Doktor Mehmet Artan’dan şikayetçi olan aile, polise emare olarak doktorun ismi yazılı olan reçeteyi verdiklerini söyledi.

OTOPSİ YARIN

Rahme Erden’in ölüm sebebinin araştırılması için önemli bir basamak olan otopsi uygulaması yarın 6 Ocak Çarşamba günü Gazi Mağusa Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilecek. Otopsi sonucunu bekleyen ailenin, doktor hakkındaki şikayetinin netleşeceği öğrenildi.

ŞEHİT EŞİYDİ

Hastanede hayatını kaybeden Rahme Erden’in 1974 olaylarında hayatını kaybeden Şehit Raşit Mehmet’in eşi olduğu öğrenildi. Raşit Mehmet 1974 yılında cereyan eden Küçük Kaymaklı çatışmalarında, Türkiyeli gazeteciler, Adem Yavuz ile Ergin Konuksever’i başka bir yere naklederken Rumların açtığı ateş sonrası hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Kıbrıs Medyatör

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.