1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEVLET HSTANESİ İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!
DEVLET HSTANESİ İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!

DEVLET HSTANESİ İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!

İddiaya yanıt Sağlık Bakanı Sucuoğlu’ndan geldi.

A+A-

Gazeteye ulaşan bir kaynak Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Merkezinde kaçak işçi çalıştırıldığı yönündeki iddiada bulundu. İddiaya yanıt ise  Sağlık Bakanı Sucuoğlu’ndan geldi.

Deniz ABİDİN

Yeni Bakış’a ulaşan A.A. isimli kaynak, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Sağlık Bakanlığı kontrolü altında Onkoloji servisinde görev yapan  15 civarındaki çalışanın hizmet alımı yapılan Akcın LTD. tarafından kaçak işçi statüsünde çalıştırıldığını iddia etti. A.A., Devlet Hastanesi’nde  devlet eliyle kaçak işçi çalıştırılmasının kabul edilebilir olmadığını söyledi. 

Söz konusu kaynak, Onkoloji Servisinde çalışanların oldukça özverili bir şekilde çalıştıklarını belirterek, bu insanların kaçak statüde çalıştırılmasının kabul edilir olmadığını ifade etti. Çalışanların 8-9 aydır yatırımları olmadan ve güvencesiz bir şekilde çalıştıklarını belirten A.A. Sağlık Bakanlığı’nın da bu konuyu iyi bildiğini, sorulduğunda ise bilmiyorum yanıtının verildiğini iddia ediyor.

A.A: Aylar önce başlayan mağduriyet devam ediyor

A.A. şunları kaydetti, “Bu ülkede denetim yok. Sağlık Bakanı ile kaç kez görüştük. Haberim yok, bilmiyorum, olamaz diyor. Sistem çalışmıyor. Hastanede devlet kaçak işçi çalıştırıyor. Açılan ihale henüz sonuçlanmadı. Sonuçlandığında da bir şey değişmeyecek. Akcın Şirketi örümcek ağı gibi hastanenin içinde. Kaçak çalıştırılanlar yetmezmiş gibi çalışanlar bir de maaşlarını kesintili olarak alıyorlar. Bu durumu sosyal sigortalara ihbar ettik. Sosyal sigortalar müfettişinin bize verdiği yanıt, ‘söz konusu firma çok sıkıştırırsak zarardayım belgesi getirebilir’ şeklinde oldu. “Bu ülkede kendi ayağımıza kurşun sıkmaktan usanmadık” diyen söz konusu kaynak, şöyle devam etti, “orada çalışanları kimse arayıp sormaz. Hepsi de çalışmaya muhtaç insanlar. Ses çıkarmaya kalktıklarında ‘gidin kapı orda nasıl olsa başka çalışacak kişi bulunur’ mantığındalar. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Aylar önce başlayan mağduriyet devam ediyor”

Sucuoğlu: 3-5 kişinin yatırımı yapılmadığı bilgisi geldi

Konuyla ilgili Yeni Bakış’a konuşan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da, sevk ve idareden sorumlu hastane personeli Kemal Oktar tarafından bazı çalışanların isimlerinin kendisine ulaştığını ifade ederek, devletin gayrı yasal işçi çalıştırdığı iddialarının doğru olmadığını söyledi. Sucuoğlu, sadece 3-5 kişinin yatırımlarının yapılmadığının kendisine önceki gün iletildiğini belirterek, maaşların kesintili ödendiği konusunda ise çalışanların ödemesinden Maliye Bakanlığı ile İhale Komisyonunun sorumlu olduğunu kaydetti. Sucuoğlu, iddia edildiği gibi söz konusu çalışanların Akcın LTD’e bağlı çalışmadıklarını,  ayrıca Bakanlığın en çok memnun kaldığı firma olduğunu kaydetti.

 

Sucuoğlu, Onkoloji Servisi’nin açıldıktan sonra ihtiyacın artmasından dolayı Hastane Kalkındırma Derneği fonundan 9 kişinin işe alındığını belirterek, “bu kişiler bu şekilde hizmet verip gidiyorlar. Kemal Oktar tarafından bu kişilerin sigortalarının yatmadığı bilgisi bana ulaştırıldı. Hallediliyor. Sigortası yatmayan çalışanın 3-5 kişi olduğunu biliyorum. Onların da yatırımları yapılıyor” diye konuştu. 

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.