1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DEVLET OKULLARINI GÖZDEN ÇIKARAN HÜKÜMET''
“DEVLET OKULLARINI GÖZDEN ÇIKARAN HÜKÜMET''

“DEVLET OKULLARINI GÖZDEN ÇIKARAN HÜKÜMET''

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) okulların açılmasının üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen

A+A-

KTOEÖS ÖĞRETMEN EKSİKLİKLERİNE YÖNELİK TEPKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) okulların açılmasının üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen müdür, muavin, öğretmen, sekreter ve hademe eksiği bulunan okullara atama yapmayan hükümetin devlet okullarını gözden çıkardığını ileri sürerek, hükümetin ‘halkın hükümeti’ olma vasfımı yitirdiğini iddia etti.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel bugün saat 11:30’da sendika binasında; ‘Hükümetin devlet okullarına duyarsızlığı devam etmektedir’ adı altında basın toplantısı düzenleyerek Başbakan, Başbakan Yardımcısı,  maliye ve eğitim bakanlığını okullardaki mevcut soruna çözüm getirmemeleri nedeniyle eleştirdi.

Zam ve paket uygularken var olan hükümetin, okullarda öğretmen eksikliği konusunda hiçbir girişimde bulunmayarak ‘sus-pus’ olduğunu savunan Gökçebel, öğretmenlerin hiçbir sorununa çare üretemeyen hükümetin; kamusal, parasız ve nitelikli eğitimi de baltaladığını iddia etti.

Başbakan, Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı, Eğitim Bakanı ve son olarak tüm milletvekillerine eğitimde kanayan yaraya pansuman yapmalarını için talepte bulunduklarını belirten Tahir Gökçebel,  Hükümetin ‘tatlı bir tebessüm’ dışında  tepki vermediğini söyledi.

“Tüm uyarılarımıza, devlet okullarına, öğretmenine sahip çıkılması çabalarımıza vurdumduymaz davranarak zamlarla hayatı daha da çekilmez yapan bu tavır karşısında seyirci kalmayacağız” diyen KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, sendika yürütme kurulunun devlet okullarındaki durumun son izahını yapmak üzere bugün saat 16:30’da Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, yarın da randevu talepleri kabul edilirse saat 11:30’da Bakanlar Kurulu’nun yapacağı toplantıya katılacaklarını, ancak henüz cevap alamadıkları randevu taleplerine rağmen yarın belirtilen saatte Başbakanlık’ta olacaklarını  kaydetti.

Sendikanın Perşembe gün saat 15:00’de okullarımızdaki temsilciler kurulu ve yönetim kurulunu olağanüstü toplantıya çağırarak grev dahil yapılacak eylem türlerini tartışacaklarını belirten Tahir Gökçebel konuyla ilgili şunları söyledi:

“21 Kasım Perşembe saat 15:00’de tüm okullarımızdaki temsilciler kurulumuzu ve yönetim kurulumuzu olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Temsilcilerimiz kendi okullarındaki toplantılarını öğretmenlerle birlikte yaparak, tüm eylem şekillerini tartışacak ve 21 Kasım günü Yönetim Kuruluna yol gösterecek önerilerde bulunacaktır. Yönetim Kurulumuz halkını, öğretmenini enayi yerine koyan, devlet okullarını gözden çıkaran bu anlayışa karşı grev dahil gerekli kararları üreterek harekete geçecektir. Sabrın sonuna gelinmiştir.”

Öğretmenlerin; ‘baskıcı, vurdumduymaz kukla hükümet’lere her dönemde olduğu gibi yine gereken cevabı vereceğini ifade eden Gökçebel, bundan kimsenin kuşku duymamasını belirti.

Mesleki teknik eğitim ile genel orta öğretim 37 okulda, toplam 52 öğretmen, 8 müdür, 8 müdür muavini, 3 baş muavini, 8 sekreter ve 33 hademe eksiği bulunduğuna işarete eden KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, bunun 89 şubede sınav yapılmadığı anlamına geldiğini ve sınava olmayan öğrenci sayısının 2025 olduğunu söyledi.

Tahir Gökçebel, 2011 yılından sonra mesleğe başlayan öğretmenlere yasal hakkı olan hazırlık ödeneğinin de savcılık görüşü olmasına rağmen hala ödenmediğini dikkat çekerek, savcılık görüşü desteklenmesine rağmen‘ceberrüt bir hükümet anlayışı’ hiçbir yasaya uymadığını savundu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.