1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DEVLET SÖZLEŞMENİN ÖNEMLİ MADDELERİNİ İHLAL EDİYOR”
“DEVLET SÖZLEŞMENİN ÖNEMLİ MADDELERİNİ İHLAL EDİYOR”

“DEVLET SÖZLEŞMENİN ÖNEMLİ MADDELERİNİ İHLAL EDİYOR”

KAMU-İŞ: “DEVLET TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN ÖNEMLİ MADDELERİNİ İHLAL EDİYOR”

A+A-

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), Maliye Bakanlığı’yla imzaladıkları devlet işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesinin önemli maddelerinin işveren tarafından tek taraflı ihlal edildiğini savunarak, “işvereni çeşitli bahanelerle ihlal ettiği sözleşmedeki maddeleri yeniden uygulamaya ve çalışma barışına katkı yapmaya” davet etti.

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek yaptığı açıklamada, Kamu-İş ile Maliye Bakanlığı tarafından imzalanan ve devlet işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesinin bazı önemli maddelerinin tek taraflı olarak bakanlık tarafından uygulanmadığını iddia etti.

Dilek, uygulanmayan maddeler arasında kıdem tazminatı, bazı kişilere İhtiyat Sandığı kesintisi ve yatırımları ve bayram ödenekleri olduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ağustos ayında intikal ettirilen ve düzeltilmesini istedikleri sözleşme ihlallerinin dikkate alınmadığını dile getiren Dilek, eylül ayında da bu ihlalleri Karma İşçi Komitesi Başkanlığı’na yazarak, Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarının ve Sayıştay Başkanlığı’nın bilgisine getirdiklerini anlattı. Dilek, Maliye Bakanı’ndan randevu taleplerine ise yanıt alamadıklarını bildirdi.

Dilek, çeşitli bahanelerle Toplu İş Sözleşmelerinin uygulanmamasının Kamu-İş’i endişelendirdiğini ifade ederek, “İnsanların aklına Toplu İş Sözleşmesi düzeninin ortadan kaldırılacağı gelmektedir. Demokrasinin ve devletin vazgeçilmez unsurları olan sendikalar, Toplu İş Sözleşme düzeninin kaldırılmasına asla müsaade etmeyecektir” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.