1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEVLET VE YEREL YÖNETİMLERİN BAZI YETKİ VE SORUMLULUKLARINI ÜSTLENECEK BİRİMLER OLUŞTURULUYOR
DEVLET VE YEREL YÖNETİMLERİN BAZI YETKİ VE SORUMLULUKLARINI ÜSTLENECEK BİRİMLER OLUŞTURULUYOR

DEVLET VE YEREL YÖNETİMLERİN BAZI YETKİ VE SORUMLULUKLARINI ÜSTLENECEK BİRİMLER OLUŞTURULUYOR

Devlet ve Yerel Yönetimlerin bazı yetki ve sorumluluklarını üstlenecek birimler oluşturuluyor

A+A-

Rum Hükümeti’nin, yerel yönetimler reformu çerçevesinde, yerel yönetimlerin ve muhtarlıkların sayısının azaltılması ya da birleştirilmesi önerisini kabul etmeyerek, devlet ve yerel yönetimlerin bazı yetki ve sorumluluklarını üstlenecek birimler oluşturulması önerisini benimsediği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi İngiliz uzmanların hazırladığı raporda, Güney Kıbrıs çapında sadece 5 belediye olması yönündeki önerisini değiştirerek, yeni birimler oluşturulması önerisinde bulunduğunu belirtti.

Bu çözümle Güney Kıbrıs’taki belediye ve muhtarlıklarının sayılarının aynı kalacağını, ancak rol ve yetkilerinin azalacağını aktaran gazete, söz konusu birimlerin 5 bölgede oluşturulacağını ve gerek yerel yönetimlerin, gerekse merkezi yönetimin yetkilerini alarak, belediye sakinlerine hizmet tedarikinde esas sorumluluğa sahip olacağını aktardı.

Habere göre bu birimlere imar ve diğer izinlerin verilmesi, çöp toplama gibi yetkilerinin verileceğinden söz eden Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos yeni uygulamanın 2016 yılında uygulamaya geçmesinin planlandığından da söz etti.

Birimlerin üyelerinin seçilmiş kişilerden oluşacağını da söyleyen Hasikos, yeni uygulama konusunda müdahil taraflarla istişarelerde bulunulacağını belirtti.

TAK

Politis gazetesi ise Rum Belediyeler Birliği ve bazı Belediyelerin Hasikos’un açıkladığı yeni uygulamaya tepki gösterdiğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.