1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEVLET YETKİLİLERİNE HAYKIRIŞ...
DEVLET YETKİLİLERİNE HAYKIRIŞ...

DEVLET YETKİLİLERİNE HAYKIRIŞ...

küçükkaymaklı bölgesinde,

A+A-

Başkent Lefkoşa’da 9 Nisan’da etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle evini su basan Demir ailesi, devletten yardım bekliyor.

Şiddetli yağış nedeniyle yaşanan su taşkınında Küçük Kaymaklı Yıldız Sokak’taki evi sular altında kalan Rabia Demir, günlerdir kendi çabaları ile yaralarını sarmaya çalışıyor.

Su baskınında tüm eşyalarının zarar gördüğünü ifade eden iki çocuk annesi Rabia Demir,aracılığıyla devlet yetkililerine seslendi.

Demir, “Bizlere yardımcı olsunlar. Aynı olayı bir daha yaşamamak için önlem alınsın.  Bir daha böyle bir mağduriyet yaşamak istemiyoruz” dedi.

Yaklaşık sekiz aydır ikamet ettiği babasına ait evde iki kez su baskını yaşandığını kaydeden Demir, “Bir üçüncüsünün olması halinde biteriz” diye konuştu.

Mağduriyetini KIBRIS’a anlatan Rabia Demir, 9 Nisan’da etkili olan şiddetli yağış yüzünden anayoldan taşan yağmur sularının bir anda evin içerisine dolmaya başladığını ve büyük şok yaşadıklarını belirtti. Halılardan buz

dolabına, buz dolabından koltuklara kadar birçok eşyanın zarar gördüğünü kaydeden Demir, “Komşularım yaşanan felaketin ardından yardıma geldi.  Perişan haldeydim. O gün sinirimden oturup ağlamaya başladım” dedi.

Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için eşinin, kapının girişine beton dökerek kendi çabalarıyla önlem almaya çalıştığını ifade eden Demir, felaket sonrasında akrabaları ve komşularının kendilerine yardımcı olduğunu kaydetti.

 “Bir daha böyle bir mağduriyet yaşamak istemiyoruz”

“Allahtan o gün çocukları anneme bırakmıştım” diye konuşan Demir, kaymakamlıktan bazı yetkililerin geldiğini, ancak su baskınının üzerinden sekiz gün geçmesine rağmen herhangi bir sonuç çıkmadığını ifade etti ve “Benim bir yaşında çocuğum var. Herhangi bir hastalık kapmasından endişeleniyorum” şeklinde konuştu.

“Zararımız çok büyük. Buradan devlet yetkililerine sesleniyorum. Bizlere yardımcı olsunlar. Aynı olayın yaşanmaması için önlem alsınlar. Bir daha böyle bir mağduriyet yaşamak istemiyoruz. Zararımızın giderilmesini istiyoruz”  diyen Demir,  eşinin inşaat işçisi olduğunu, kolunda çatlak olduğu için yaklaşık iki aydır çalışamadığını belirtti.

Ekonomik açıdan zor durumda olduklarını kaydeden Demir, iki çocuğuyla zor günler geçirdiğini anlattı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.