1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEVLETE GÜVENDİK MAĞDUR OLDUK
DEVLETE GÜVENDİK MAĞDUR OLDUK

DEVLETE GÜVENDİK MAĞDUR OLDUK

Devlete güvendik mağdur olduk

A+A-

Suna ERDEN

Yurt dışında eğitim gören ve üç aydır burslarını alamayan öğrenciler, “Devlete güvenip yurt dışına eğitime gittik ancak mağdur olduk” dedi

Türkiye’de üniversite eğitimi gören ve devletten burs alan öğrenciler 3 aydır burslarını alamadıkları için büyük zorluklar yaşıyor. Kimi başarı bursu, kimi kontenjan bursu alan öğrenciler, ödenekleri yatırılmadığı için masraflarını karşılayamıyor, ders kitaplarını dahi alamıyor. Maliye Bakanlığı’na defalarca başvuruda bulunan öğrenciler, sorunlarına çare bulunmadığını ifade etti.

Yurt dışında eğitim gören ancak 3 aydır burslarını alamayan öğrenciler yaşadıkları mağduriyeti Star Kıbrıs’a anlattı. Öğrenciler, “Devlete güvenip yurt dışına eğitime gittik ancak mağdur olduk. Maliye Bakanlığı bu soruna çözüm bulmalı” şeklinde konuştu.

SEMİHA ADSIZ, “DERSLERE GİREMİYORUM”

“Antalya Akdeniz Üniversite’sinde birinci sınıf öğrencisiyim.3 aydır devletten burs alamıyorum. Oysaki devlete güvenerek eğitime gitmiştim. İki kardeşim daha var onlar da eğitim görüyor. Ailem yeteri kadar maddi destekte bulunamıyor. Bursumu alamadığım için kiramı ödeyemiyorum. Faturalarımı yatıramıyorum. Resim bölümünde okuduğum için malzeme almam gerekiyor. Alamadığım için ise derslere giremiyorum. Devletten bu soruna bir çare bulmasını talep ediyorum.”

GÖRKEM İPEK, “YURT DIŞINA PERİŞAN OLUYORUZ”

“Hacettepe Üniversite’sinde Fransızca Öğretmenliği 2.sınıf öğrencisiyim. Ben de 3 aydır burs alamıyorum ve bu nedenden dolayı mağduriyet yaşıyorum. Öte yandan sadece bu yıl değil, geçen yıl da aynı sorunu yaşamıştık. Burs alamadığımız zaman yurt dışında perişan oluyoruz. Masraflarımızı ödeyemiyoruz, derslerimize konsantre olamıyoruz. Devlete güvenip yurt dışına okumaya gittik ancak yarı yolda bırakıldık.”

ŞENEL KİM, “BU SORUNA ÇARE BULUNMALI”

“İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünde eğitim görüyorum. İstanbul’da yaşadığım için hayat daha da pahalı. Mesafeler çok uzun olduğu için ulaşım giderleri de çok fazla. Üstelik Ocak ayı itibari ile ulaşımdan birçok şeye zam geldi. Üstüne bir de burs alamayınca hayat çok daha zor hale geldi.3 aydır zorluklarla eğitimimi sürdürmeye çalışıyorum. Başarı bursu ile yurt dışına gittim ama mağdur oldum. Maliye Bakanlığı’ndan öğrencilerin bu mağduriyetine çare bulmasını talep ediyorum.”

ADA DİRENKURT, “ORTADA BIRAKILDILAR”

“Devletten alacağı bursa güvenip yurt dışına giden Kıbrıslı Türk öğrencilerin bu şekilde ortada bırakılması can sıkıcı bir durumdur. Kiralarını, masraflarını, ders kitaplarını aldıkları burslarla karşılayan öğrenciler şuanda tam bir yıkım içerisindedir.

Burslarda her yıl bu şekilde sıkıntılar yaşanması öğrencilerin hem moralini bozmakta hem de eğitim hayatında aksaklıkların yaşanmasına neden olmaktadır. Devlet büyüklerinin yurt dışında okuyan öğrencileri düşünmesi ve ona göre bütçe ayırması gereklidir. Maliye Bakanlığı, Kıbrıslı Türk öğrencilerin yaşadığı bu sorunlara eğilmelidir.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.