1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEVLETİN HİÇBİR ŞEY YAPMADIĞINI SÖYLEDİ
DEVLETİN HİÇBİR ŞEY YAPMADIĞINI SÖYLEDİ

DEVLETİN HİÇBİR ŞEY YAPMADIĞINI SÖYLEDİ

20 yıldır beklediğini ancak

A+A-

Demirhan sakinlerinden Ali Saadetoğlu, arazisini ikiye bölen yol nedeniyle mağdur edildiğini ve 20 yıldır mağduriyetinin giderilmesi için devletin hiçbir şey yapmadığını söyledi.

Hakkının yendiğini kaydeden Ali Saadetoğlu, 1976 yılında 12 buçuk dönüm sulu arazi ve 400 bin puan karşılığında aldığı ev ve araziyi 1992 yılında yapılan yolla ikiye böldüklerini, ancak tüm uğraşlarına rağmen hiçbir zarar ziyanının karşılanmadığını vurguladı.

Defalarca devlete başvurmasına rağmen sonuç alamadığını ve son olarak İçişleri Bakanlığı Trafik Hizmetleri Komisyonu’na konuyla ilgili dilekçe de yaptığını belirten Saadetoğlu, “Kamyon şoförüyüm. Aracımı park edecek yerim bile kalmadı. Bu durum büyük tehlike oluşturuyor. Burada birçok kez kaza oldu, birinde oğlumu bastılar, birinde ise araba evime girdi. Evimin önüne koruyucu beton bariyer inşa etmek zorunda kaldım” dedi.

Sesini duyurmak için evinin önünde eylem yapıp tabela astığını, ancak basın dışında hiçbir ilgilenen olmadığını kaydeden Ali Saadetoğlu, yetkililerin incelemesi neticesinde evinin kullanılamaz halde olduğu ve istimlak edilmesi gerektiği sonucuna varılmasına rağmen yıllardır çile çektiklerini vurguladı.

Yetkililerin en erken zamanda soruna çare bulması gerektiğini söyleyen Saadetoğlu, bölgede her an ölümle sonuçlanabilecek bir trafik kazası yaşanabileceğini belirtti. Şensoy: Aileler mağdur edildi
Demirhan Muhtarı Cemil Şensoy, köyün ikiye bölündüğünü ve 107 hanenin söz konusu yolun güneyinde bırakılarak çok sayıda ailenin mağdur edildiğini kaydetti.

Köyün 1974 öncesinde kurulmuş bir yerleşim yeri olduğunu ifade eden Şensoy, vatandaşların araçlarıyla yolu geçebilmesi için en az 8 kilometre gitmek zorunda kaldıklarını belirtti.

KKTC’de bu durumda başka bir köy daha olmadığını söyleyen Şensoy, “İnsanlar evine gidemiyor. Ali bey gibi birçok mağdur kişi var. Bu insanların evleri istimlak edilmelidir. Vatandaşlar devletten yaya ve küçük araçların yolu geçebileceği bir alt geçit inşa etmesidir” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.