1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DEVLETİN TEPESİNDE BİR İLK YAŞANACAK”
“DEVLETİN TEPESİNDE BİR İLK YAŞANACAK”

“DEVLETİN TEPESİNDE BİR İLK YAŞANACAK”

“DEVLETİN TEPESİNDE BİR İLK YAŞANACAK”

A+A-

SİBER GAZİMAĞUSA BÖLGESİNDEKİ ESNAFI ZİYARET ETTİ

 Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber, meclisteki çalışmalarında da  ülkedeki mevcut siyasi yapıyı değiştirme çabalarına ortak olduğunu kaydetti ve “19 Nisan'da güzel bir rüzgar esecek, statükoyu götürecek” dedi.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre  Siber dün Gazimağusa bölgesindeki esnafı ziyaret etti.

Siber, sabah saatlerinde ilk olarak Yörükler Derneği'ni, ardından Gazimağusa Sanayi Bölgesi ve Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Siber daha sonra Deniz Festivali’ne katıldı.

Siber, konuşmalarında  unutulan hakları  hatırlatmak ve çözümü yapacak iki taraftan biri olarak masadaki varlığı ortaya koymak, çözüm istencini ve kararlılığı dünyaya göstermek için aday olduğunu anlattı.

Ülkedeki sistemi en tepeden başlayarak değiştirmenin de tarihi bir sorumluluk olduğunu kaydeden Siber, kadınları ve gençleri bu amaç etrafında birleşmeye çağırdı.

Cumhurbaşkanlığı makamında toplumun yarısından fazlasını oluşturan bu kesimin güçlü şekilde temsil edileceğinin sözünü veren Siber, hep birlikte büyük işler başaracaklarını vurguladı. Başbakanlık görevinin halkta yarattığı güven ve huzurun Cumhurbaşkanlığına taşınacağını söyleyen Siber, "Referansım başbakanlık ve meclis başkanlığımdır" dedi.

Çalışan projeler üreten bir makam yaratacaklarını belirten Siber, insan kaynakları bakımından çok zengin olunduğunu, yurt dışındaki değerlerle de irtibata geçildiğini onların da ülkeleri adına çalışmak için can attığını söyledi.

“DEVLETİN TEPESİNDE BİR İLK YAŞANACAK”

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, halkın sorularını da yanıtlayarak değişimin ancak halkla birlikte gerçekleştirilebileceğini vurguladı. Meclis’teki çalışmalarında da ülkedeki mevcut siyasi yapıyı değiştirme çabalarına ortak olduğunu kaydeden Siber, “19 Nisan'da güzel bir rüzgar esecek, statükoyu götürecek” dedi.

“Rumların taleplerini anlatmak Rum liderin işidir. Biz kendimizi anlatıp sonuç odaklı adımlar atacak  bir cumhurbaşkanlığı yaratacağız” diyen Siber, seçimi kazanmaları halinde bir ilki başaracaklarını, ilk kez bir cumhurbaşkanının iç sorunlara da duyarlılık göstereceğini söyledi.

Kıbrıs Türk halkının yıllardır ambargolar altında yaşadığına değinen Siber, KKTC Cumhurbaşkanı’nın dünya tarafından tanınan toplum lideri şapkası olduğunu ve bunu kullanarak Kıbrıslı Türklerin sesini dünyaya güçlü şekilde duyurmak, izolasyon ve ambargoları aşmak için çalışacaklarını ifade etti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.