1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "DEVLETİNİZ GELSE ENGELLEYEMEZ!"
"DEVLETİNİZ GELSE ENGELLEYEMEZ!"

"DEVLETİNİZ GELSE ENGELLEYEMEZ!"

"Devletiniz gelse engelleyemez!"

A+A-

 

Gönyeli Belediyesi, Türkiye’den gelecek olan su projesi kapsamında yapılamaya başlanan bir menholün dere yatağında olduğu gerekçesiyle durdurma girişiminde bulununca ilgili şirket yetkilisi belediyeye “değil siz, sizin devletinizden kimse bu inşaatı durduramaz” şeklinde çıkıştı. Tartışmalar eşliğinde kriz büyüdü. İki belediye çalışanı kişi gözaltına alındı ve sorgulandı.

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na konuşan Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, “Bu kadar basit bir mesele çok büyütüldü. Yaşananlar bu güzel projeye gölge düşürdü. Suya ihtiyacımız var, bu altyapıya ihtiyacımız var, iyi ki birileri yapıyor, fakat dere yatağının içerisine menhol yapılamaz” dedi.

Ayrıca bir basın açıklaması da yapan Başkan Benli, “çalışmaları yürüten şirket yetkilisinin, -ki geçmişte devletimizde müsteşarlık görevinde bulunmuş birisidir- “Beni senin devletin dahi durduramaz” yönündeki sözleri, maksadını aşmış söylemlerdir” ifadelerini kullandı. Tartışmalara neden olan mefez mühürlendi.

Gönyeli Belediyesi Türkiye'den gelecek olan su projesi kapsamında dere yatağı yakınında kurulan su borulardaki havayı dışarı atacak olan menhol kuralına uygun şekilde yapılmadığı gerekçesiyle inşaatın olduğu yerde çalışma yapan şirketlere müdahale etmek istedi.

Belediye'nin ikazına uyman Şirket,  inşaat devam etmek isteyince belediye tarafında mühürlendi. Ardından mühür de şirket tarafından yasa dışı bir şekilde kırılıp inşaat yapılmaya devam edildi. Yaşananların ardından Belediye ekipleri menhol inşaatına müdahale etmek istedi.

“Devletiniz gelse durdurmaz”

Şirket çalışanları ve yetkilileri ile belediye çalışanlarının karşı karşıya gelmesiyle gerginlik daha da tırmandı. Olay yerinde Belediye ile Şirket yetkilileri arasında arbede çıktı. Polis iki Gönyeli Belediyesi personelini göz altına aldı.

Olay sırasında boruları döşeyen şirketin yetkililerinden birinin belediye ekiplerine “değil siz, devletinizden kimse bu inşaatı durduramaz” dediği öğrenildi.  

Göz altına alınan iki belediye personeli, sorguları tamamlandıktan sonra serbest bırakıldı.

Polis şirketin çağırmasıyla geldi…

Gönyeli Çemberi’nin yanındaki dere yatağının içinde inşaatı başlatılan menhole belediye ekipleri müdahale etmeden önce polisi arayarak, kaçak inşaatın durdurulmasını istedi. Polis ise belediye ekiplerine inşaatı durdurma yetkilerinin olmadığını söyledi.

Bunun üzerine Gönyeli Belediyesi ekipleri daha inşaata müdahale etmek isteyince, şirket polisi aradı. Şirketin araması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri iki belediye görevlisini, ‘yasal yetkilerini aştıkları’ gerekçesiyle gözaltına aldı.

Benli: “Suya ihtiyacımız var fakat dere yatağına inşaat olmaz”

Gazetemize açıklamalarda bulunan Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, su projesine toplum olarak ihtiyacımız olduğunu, suyun gelmesine karşı olmadıklarını fakat dere yatağına menhol yapılamayacağını vurguladı.

Benli, “ Bu kadar basit bir mesele çok büyütüldü. Yaşananlar bu güzel projeye gölge düşürdü. Suya ihtiyacımız var fakat dere yatağının içerisine menhol yapılamaz” dedi.

“Maksadını aştı”

Gönyeli Belediyesi Başkanı Ahmet Benli, kamuoyuna yaptığı açıklamada ise, İnşaatı yapan firmanın yetkilisinin “değil siz, sizin devletinizden kimse bu inşaatı durduramaz” sözlerine değinerek, “çalışmaları yürüten şirket yetkilisinin, -ki geçmişte devletimizde müsteşarlık görevinde bulunmuş birisidir- “Beni senin devletin dahi durduramaz” yönündeki sözleri, maksadını aşmış söylemlerdir” olarak değerlendirdi.

Mühürlendi!

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Gönyeli çemberi yakınlarında,  dere yatağı yakınında kurulan menfezin kuralına uygun yapılmadığı uzmanlar tarafından saptanarak, söz konusu izinsiz yapının mühürlendiğini yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.

Gönyeli Belediyesi’nin konuyla ilgili yaptığı basın açıklaması şöyle; “Asrın Projesi’ olarak da isimlendirilen Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne su getirilmesi projesi tüm toplum gibi belediyemizi ve Gönyeli halkını da heyecanlandırmıştır.

Projeye Gönyeli halkından aldığı yetkiyle destek veren belediyemiz, ancak, her türlü gelişimin imar kurallarına, belediyenin mevzuatına ve izinlere bağlı olarak yürütülmesinde hassastır.

Bu hassasiyetimiz, çarpık kentleşme ve yapılaşmanın önüne geçmek, gelecekte tüm halkımızın yaşayacağı çok daha ciddi sıkıntıları önlemek amacını taşımaktadır.

‘Su Projesi’ kapsamında ‘dere yatağına’ izinsiz müdahale Gönyeli Belediyesi tarafından durdurulmuştur.

Gönyeli çemberi yakınlarında,  dere yatağı yakınında kurulan menfezin kuralına uygun yapılmadığı uzmanlarımız tarafından saptanarak, söz konusu izinsiz yapı tarafımızdan mühürlenmiştir.

Türkiye’den KKTC’ye getirilecek su projesi, Kıbrıs Türk toplumunun  çok önemli bir ihtiyacına yanıt verecektir.”

“Tüm inşaatlar izne tabidir”

Ancak bu proje kapsamındaki tüm inşaatlar da izne tabidir. Gönyeli Belediyesi söz konusu çalışmalara her zaman hoşgörü ile yaklaşmış, inşaattan kaynaklanan kimi tadilatlar da belediyemiz tarafından tamamlanmıştır.

Projenin vereceği sıkıntıların en aza indirilmesini sağlamak bizim görevimizdir.

Bir yandan derelerin ıslahı ile ilgili çalışmalar yürütürken ve mevzuatta yer alan standartlara eksiksiz uyulması istenirken,  öte yandan bu kuralların hilafına dereler içerisinde beton yapılaşmaya müsaade edilmesi kabul edilemez.

Hele de çalışmaları yürüten şirket yetkilisinin, -ki geçmişte devletimizde müsteşarlık görevinde bulunmuş birisidir- “Beni senin devletin dahi durduramaz” yönündeki sözleri, maksadını aşmış söylemlerdir.

Gönyeli Belediyesi’nin hassasiyeti dere yatağı içerisindeki beton kütlenin doğru yere yapılmamasıdır.

Bu hassasiyetle sorunun aşılacağını ümit eder, konuyu kamuoyunun bilgisine getiririz.”

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.