1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEVLETTE GEÇİCİ İSTİHDAM
DEVLETTE GEÇİCİ İSTİHDAM

DEVLETTE GEÇİCİ İSTİHDAM

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Geçici statüde devlette istihdam edilmesinin toplum vicdanında yaralar açması yanında, kamu bütçesinde de bozulmalara neden olduğunu savundu.

A+A-

 Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), İrsen Küçük hükümeti döneminde kurultay sürecinde 363 kişinin sınavsız ve nitelik aranmadan geçici statüde devlette istihdam edilmesinin toplum vicdanında yaralar açması yanında, kamu bütçesinde de bozulmalara neden olduğunu savundu.

KTSO Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, “O dönem içerisinde geçici istihdamları yapan kişilerin yargılanmaları gerektiği bir ortamda,  popülizm yapılarak bu istihdamların devam etmesinin savunulması kabul edilemez” denildi.

Açıklamada, “Adalet, şeffaf ve hesap verebilir ilkelerini hükümet programına konmasının gereği olarak yasallığı sorgulanan, kamu vicdanını alt üst eden, Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olan ve başkalarının haklarını gasp eden geçici istihdamların sonlandırılması ve o dönem içerisinde istihdam kararlarını alan kişilerin yargılanması için vakit kaybedilmeden gerekli girişimlerin yapılması gerektiği” ifade edildi.

Açıklamada, kamu istihdamlarında özel sektör ve üniversite temsilcilerinin de aktif rol alarak popülizme ve adam kayırmacılığa daha fazla prim verilmemesinin sağlanması gerektiği kaydedildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.