1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DEVLETTEKİ GİBİ MÜŞAVİR ORDUSU YARATMAM”
“DEVLETTEKİ GİBİ MÜŞAVİR ORDUSU YARATMAM”

“DEVLETTEKİ GİBİ MÜŞAVİR ORDUSU YARATMAM”

Eleştirilere cevap;

A+A-

 

HARMANCI: “GEREKLİ ADIMLAR DOĞRU ZAMANDA ATILIYOR”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı belediyede yürütülen idari çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

LTB’den  yapılan açıklamaya göre, Başkan Mehmet Harmancı LTB’de idari yapılanma adına yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi vererek, yapılan eleştirileri cevap verdi.

Açıklamasında kendi öngördükleri yapılanmaya göre hareket edeceklerini ifade eden Harmancı, bunun için  zamana ihtiyaç olduğunu kaydetti.

ÖNCELİK TANIMA, İZLEME VE PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ

Harmancı göreve gelmesinin ardından idari değişime gideceği konusunda açıklama yaptığını anımsatarak, bu konuda tanıma, izleme ve performans değerlendirmesi gibi kritlerlerin ardından harekete geçeceğini ifade etti.

Göreve gelmesinin üzerinden henüz 50 günlük bir sürenin geçtiğini, bu anlamda belli bir döneme daha ihtiyaç duyduğunu, ardından gerekli adımları atacağını belirten Harmancı, Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES) yaptığı açıklamaların bir sonraki adımı doğru atmanın koşullarını ortadan kaldırabileceğine işaret etti.

“KİŞİ TEMELİNDE DEĞİL, ORGANİZASYONUN AKIŞININ DÜZELMESİ ADINA KARAR VERECEĞİZ”

Müdür, müdür muavini veya amirliklere ilişkin birilerinin isteği ve talebine göre hareket etmeyeceklerini aktaran Harmancı,  kişi temelinde değil, organizasyonun akışının düzelmesi adına tanıyarak ve yeterliliklerini değerlendirerek karar vereceklerini ifade etti.

Harmancı, “Bu işin yap-boz tahtası olmasını istemiyorum” dedi.

“DEVLETTEKİ GİBİ MÜŞAVİR ORDUSU YARATMAM”

Mehmet Harmancı ayrıca, amirlerin görevden alınması konusuna değinirken, görevden alınan bir amirin yasa gereği bu pozisyonunu kaybetmeyeceği, bu yüzden farklı iş alanları yaratarak bu kişileri değerlendirebileceklerini belirterek, ‘devletteki’ gibi bir müşavir ordusu yaratma niyetinde olmadığını kaydetti..

“DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILMIŞ 20 KONU VAR”

Bugüne kadar yaptığı görüşmelerde kendisine gösterilen hertürlü belge ve bilginin gereğini yaptığını, bundan sonrası için de adımlar atmayı sürdüreceklerini ifade eden Harmancı, disiplin soruşturması açılmış 20 konu bulunduğunu, bir kişinin istifa ettiğini, 3 kişinin  görevden uzaklaştırıldığını ve 16 soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

“Hiçbir mazaret 30 gün işe gelmeyen bir personeli haklı çıkarmaz” diyen Harmancı, bu konuda amirlerin uyarıp uyarmaması detayının farklı bir boyutta ele alınacak bir konu olduğunu anımsattı.

“DİSİPLİN MEKANİZMASINI EN ŞEFFAF ŞEKİLDE KURDUK”

Yürütülen disiplin soruşturmalarının birbirleri ile karıştırılmamasını da isteyen Harmancı, oluşturdukları disiplin mekanizmasını en şeffaf şekilde kurduklarını, başkanlığını da Belediye Meclisi’nde en fazla üyeye sahip partiden seçilmiş olduğunu belirtti.

LTB Başkanı Harmancı, eğitim çalışmasına BES’in daveti ile katıldığını ve personelin merak ettiği konulara yönelik olarak açıklamalar yaptığını belirterek, bu tür diyalogları sürdüreceğini sözlerine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.