1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "DEVLETTEN MAAŞ DEĞİL İŞ İSTİYORUM"
"DEVLETTEN MAAŞ DEĞİL İŞ İSTİYORUM"

"DEVLETTEN MAAŞ DEĞİL İŞ İSTİYORUM"

İki yıl önce geçirdiği talihsiz bir trafik kazasında görme yetisini kaybeden 26 yaşındaki Menteş Bürsev, yetkililere çağrıda bulundu, yardım istedi...

A+A-

Lefkoşa’da Kızılay Göçmen evlerinde ikamet eden 26 yaşındaki Menteş Bürsev isimli gencin, iki yıl önce geçirdiği talihsiz bir trafik kazasının ardından hayatı değişti.

2009 yılında çöpçülük yaparak Elektrik ve Elektronik Bölümü’nden mezun olan ve ardından 2010 yılında askerlik görevini başarılı bir şekilde tamamlayarak terhis olan Menteş Bürsev, 2011 Nisan ayının sabahında geçirdiği talihsiz kaza nedeniyle sağ gözünün görme yetisini kaybetti, sol gözünde de -1.25 görme bozukluğu ve 20 derece göz tansiyonu olduğu ortaya çıktı.

Geçirdiği trafik kazasından sonra % 40 görme engelli olduğu için iki yıl engelli yardımı aldığını ancak 2013 Ekim ayında girdiği kurulda kendisine %32 görme bozukluğu notu verilmesi nedeniyle görme engelli hakkının da elinden alındığını öne süren Bürsev, yetkililere seslendi.

Bürsev, “Devletten maaş yerine iş istiyorum. Engelli olduğum günden bu yana iş bulmak için çalmadığım kapı kalmadı. Bana maaş vermeyin, işe alın diye bağırdım fakat duyan olmadı” dedi.

“En büyük arzum iş sahibi olmak”

1995’ten 2005’e kadar kurula giren birçok kişinin bir daha kontrole girmemek üzere kuruldan geçtiğini öne süren Bürsev, şöyle konuştu:

“Peki onlar geçti, ben neden geçemedim. Yoksa KKTC’nin genel felsefesi ‘karda yürü, izini belli etme’ taktiği mi? Benim 4 ayrı hastaneden raporum olmasına rağmen şimdiki yasalara göre %32 engelliyim ve hiçbir engelli hakkından yaralanamıyorum. Şu an %32 özürlü olmama rağmen yeni yasalara göre özürlü sayılmıyorum. Müşavirler yüklü miktarda para alırken, bir engelli vatandaşın 800 TL’sine mi göz diktiler?”

En büyük arzusunun bir iş sahibi olup kendi ayakları üzerinde durabilmek olduğunu belirten Bürsev, iki aydır engelli maaşının da kesildiğini ve bir an önce iş bulup çalışmak istediğini kaydetti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.