1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİGİTECH İLETİŞİM LTD İLE İLGİLİ ÖNERGE
DİGİTECH İLETİŞİM LTD İLE İLGİLİ ÖNERGE

DİGİTECH İLETİŞİM LTD İLE İLGİLİ ÖNERGE

15 Milyon TL’lik vergi diliminin alınmaması kararı konusunda,

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Maliye Bakanlığı’nın Digitech Şirketi’nden 15 Milyon TL’lik vergi diliminin alınmaması kararı konusunda, Cumhuriyet Meclisi’ne soru önergesi sunduğunu bildirdi.

TDP’den yapılan açıklamaya göre öneri, TDP Milletvekilleri Mehmet Çakıcı, Hüseyin Angolemli ve Zeki Çeler’in imzalarıyla Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na sunuldu.

Önergede, “Digitech İletişim Ltd’in stopaj vergisinden affıyla ilgili uygulamanın, yürürlükteki mevzuat içerisinde nasıl değerlendirildiği, yasa dışılık içerip içermediği, Anayasa’nın öngördüğü eşitlik ilkesine aykırılık yaratıp yaratmadığının” araştırılması talep edildi.

Önergenin gerekçesinde şu ifadelerle yer verildi:

“Kamuoyunu uzun süredir meşgul eden ve çeşitli yorumlara, açıklamalara sebep olan Digitech İletişim Ltd’in ülkemizde gerçekleştirdiği faaliyetlerine karşılık 2013 Ağustos öncesine kadar olan vergi yükümlülüğünden affedilmesi, bu tarihten sonra bu yükümlülüğünü yerine getirmesiyle ilgili Gelir ve Vergi Dairesi ile ilgili şirketin mutabakatının Anayasa ve yürürlükteki mevzuata uygun olup olmadığı ile ilgili gerçeklerin açığa çıkarılması gerekmektedir.  

Bu gerekçelerle Digitech İletişim Ltd’in stopaj vergisinden affedilmesiyle ilgili ihmal ve/veya yasa dışılık olup olmadığının ortaya çıkarılması için Meclis Araştırması Komitesi kurulması gerekli olmuştur.”

Öte yandan, TDP, Meclis’e sunduğu soru önergesinin yanı sıra, konuyla ilgili bir de dava dosyalayacak. TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, önümüzdeki hafta içerisinde Yüksek İdare Mahkemesine dava dosyalanacağını açıkladı. 

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.