1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİJİTAL MEDYA VE FİLM PROGRAMI
DİJİTAL MEDYA VE FİLM PROGRAMI

DİJİTAL MEDYA VE FİLM PROGRAMI

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Dijital Medya ve Film alanında yüksek lisans eğitimine başlıyor.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Dijital Medya ve Film alanında yüksek lisans eğitimine başlıyor.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, YÖDAK ve YÖK onaylı tezsiz yüksek lisans programı için, 2013-2014 eğitim yılı güz dönemine yönelik öğrenci kabul edilecek.

DAÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Pembe Behçetoğulları, “yüksek lisans yaptıktan sonra medya endüstrisinde çalışmak ve yüksek lisans tezi yazmak yerine yaratıcı bir proje üretmek isteyen öğrenci sayısındaki artışın her geçen gün daha da belirginleşmesi, her iki talebe de yanıt vermeyi amaçlayan Dijital Medya ve Film programını hayata geçirmemizin kalkış noktası oldu” dedi.

Programın, öğrenciye hem medya sanatlarıyla daha ileri seviyede bir bağlantı kurma hem de bir medya ürünü (projesi) ortaya çıkarma ve yaratıcılığını sergileme imkânı sağlayacağını belirten Behçetoğlulları, şöyle devam etti:

“Program, film, belgesel ya da daha melez formları da içeren medya sanatları alanında yüksek lisans yapmak ancak tez yazmak istemeyen, tezli programı fazla ‘kuramsal’ bulan öğrencilere yöneliktir. Bilindiği gibi, dijital medya ve film sektörü, birçok ülke gibi Kuzey Kıbrıs’ta da gelişme göstermekte ve bu alanda kendini geliştirme şansı bulan mezunlara medya sektöründeki ihtiyaç her geçen gün daha da artmaktadır. Dahası, kayda değer sayıda öğrencimizin Türkiye, Nijerya, Kenya, İran gibi farklı ülkelerden olduğunu da göz önüne alırsak, bu alandaki ihtiyaca yanıt vermenin görevlerimiz arasında olduğunu da tespit etmiş oluruz.”

Dijital Medya ve Film (DMF) tezsiz yüksek lisans programının öğrenci kabul koşulları ise şöyle sıralandı:

“Programa, İletişim Fakültesi lisans mezunlarının yanı sıra sosyal bilimler alanlarında lisans derecesine sahip olanlar da başvurabilecektir; ancak başka disiplinlerden gelenlerin tamamlama dersleri almaları gerekebilecektir. Yüksek lisans programına kayıt hakkı kazanan adaylar, İngilizce’den yabancı dil yeterlilik sınavına alınırlar. YDS/KPDS/ÜDS’den veya Üniversitelerarası Kurul’ca kabul edilen bir sınavdan yeterli puanı alan adaylar yabancı dil sınavından muaf tutulmaktadırlar.”

Eğitim dili İngilizce olan DMF tezsiz yüksek lisans programında derece alabilmek için, 4 zorunlu, 6 seçimlik, bir (kredisiz) bitirme projesi olmak üzere toplam 30 saatlik 11 ders alma zorunluluğu var.

DMF tezsiz yüksek lisans programı için başvurular, http://emu.edu.tr/announce/Onlineapp.htm adresinden online olarak yapılabilecek.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.