1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİKER ŞİMDİ DE CİNAYET SUÇUNDAN SIYRILMAYA ÇALIŞTI
DİKER ŞİMDİ DE CİNAYET SUÇUNDAN SIYRILMAYA ÇALIŞTI

DİKER ŞİMDİ DE CİNAYET SUÇUNDAN SIYRILMAYA ÇALIŞTI

Mustafa Diker cinayeti ile Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Erol Diker dün yine mahkemeye çıkarıldı. Sanık avukatı bu kez “Mustafa Diker’in epilepsi nöbeti sonucu yaşamını yitirdiği” iddiasını ortaya attı

A+A-

Mustafa Diker cinayeti ile Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Erol Diker’in avukatı, şimdi de babası tarafından defalarca tecavüz edildikten sonra vahşice öldürülen 7 yaşındaki Mustafa Diker’in epilepsi (sara) nöbeti geçirmesi sonucu yaşamını yitirdiği iddiasını ortaya attı.

Sanık avukatı Özkul Özdevim, “Mustafa Diker cinayetinin” görüşüldüğü dünkü duruşmada mahkemeye sürpriz 2 tanık çıkardı.Nöroloji uzmanı Bahar Kaymakamzade ve Conterbury Crist Church Üniversitesi Adli Bilimler ve Kriminoloji Bölümü mezunu Ulaş Ecvet Sağduyu, sanık avukatının tanığı olarak dinlendi.

Kaymakamzade: Bulgular epilepsi nöbeti bulguları ile uyuşuyor
Mahkemede sanık avukatı Özkul Özdevim’in tanığı olarak ifade veren nöroloji uzmanı Bahar Kaymakamzade, Mustafa Diker’in otopsi raporlarını okudu ve otopsi raporlarındaki ölüm nedenine ilişkin bulguların halk arasında “sara nöbeti” olarak bilinen epilepsi nöbeti bulguları ile uyuştuğunu ifade etti.

“Travmaya bağlı epilepsi de olabilir”
Tanık Kaymakamzade, sanığın cinayete ilişkin gönüllü ifadesini de okuyarak, sanığın ifadesinde belirttiği gibi Mustafa Diker’e saatler boyunca bu şekilde şiddet uygulandıysa epilepsi durumunun şiddet sonucu travmaya dayalı olarak da ortaya çıkmış olabileceğine işaret etti.

“Ölümden önce epilepsi bulgusuna rastlanmayabilir”
Sanık avukatının sorularının ardından iddia makamının sorularını yanıtlayan nöroloji uzmanı Bahar Kaymakamzade, her epilepsi nöbeti geçiren kişinin muhakkak dilini ısıracağı bilgisinin doğru olmadığını kaydederek, bir epilepsi hastasının ölümden önce bu hastalığa ilişkin geçmişinin görülmemesinin de normal olduğunu söyledi.

“Beyin kanaması darbenin yoğunluğu ile ölçülemez”
İddia makamının Mustafa Diker’in babası sanık Erol Diker tarafından saatlerce şiddete maruz kalması sonucu beyin kanaması geçirdiği yönündeki iddiasına ise Bahar Kaymakamzade, “Bazen tek bir darbe bile beyinde büyük bir kanamaya neden olabilirken, bazen kişi saatlerce şiddet görse de aldığı darbeler sonucunda beyinde büyük kanama oluşmayabilir” diye cevap verdi.

Yarın hitaplar yapılacak
Erol Diker cinayeti ile ilgili olarak Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmesine devam edilen davada sona yaklaşıldı.Birçok tanığın dinlendiği ve birçok kez duruşma içinde duruşmanın gerçekleştiği Mustafa Diker cinayeti davasında yarın hitaplar yapılacak.Hitapların ardından mahkeme, kakar için tarih açıklayacak. “Mustafa Diker cinayeti” davasının yeni adli yıl başlamadan karara bağlanması bekleniyor.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.