1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİKER'İN AVUKATI: "MÜVEKKİLİME İŞKENCE YAPILDI"
DİKER'İN AVUKATI: "MÜVEKKİLİME İŞKENCE YAPILDI"

DİKER'İN AVUKATI: "MÜVEKKİLİME İŞKENCE YAPILDI"

Mahkeme, Erol Diker’in avukatının “müvekkilime işkence yapıldı” iddiası üzerine doktor tanık Güven Pınar’ı dinledi.

A+A-

Erol Diker’in avukatı Özkul Özdevim’in müvekkiline işkence yapıldığı iddialarını doktor tanık Güven Pınar, reddetti.

Sanık Erol Diker’i Merkezi Cezaevi’ne gönderildiği 10 Mayıs 2012 tarihinde muayene ettiğini anlatan Güven Pınar, darp izine rastlamadığını ayrıca Diker’in kendisinin de bu yönde bir beyanı olmadığını açıkladı ve Diker’in muayene kartını mahkemeye ibraz etti.

Erol Diker’in avukatı Özkul Özdevim’in, yazılı dava tebliğinin de işkence sonucu imzalatıldığı yönündeki iddiaları üzerine başlayan duruşma içinde duruşmada dün 8 tanık dinletildi.

Bahar Saner başkanlığında Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin baktığı cinayet davasında, İddia Makamı Başsavcılığı, Savcı Ahmet Varol, sanık Erol Diker’i ise Avukat Özkul Özdevim temsil ediyor.

Savcı Ahmet Varol, Erol Diker’in tutuklu bulunduğu dönemde hücrelerde kayıt tutan üç polis memurunu tanık olarak dinletti.

Hücrelerde görevli üç polis tanık da, sanık Erol Diker’in tutukluluğu boyunca akşam 20:00 ile 23:00 sularında hücreden çıkarılmadığını ve böyle bir kaydın olmadığını açıkladı.

Avukat Özkul Özdevim, polis tanıkların Erol Diker’in dövüldüğünü görseler dahi mahkemeye gelip söyleyemeyeceklerini iddia etti. Polis tanıklar bu iddiaları ret etti.

Öte yandan, Cürümleri Önleme Şubesi’nde (CÖŞ) görev yapan polis çavuşu Gürsel Gündüzler, polis çavuşu Kader Özçelik ve polis memuru Mithat Oduncuoğlu, yeminli şahadet verdi.

ÇÖŞ’te görev yapan tanıkların üçü de, Erol Diker’in 20:00 ile 23:00 saatleri arasında şubeye çıkarılıp, işkence yapıldığı iddialarını reddederek, Diker’i konu saatlerde şubede görmediklerini ayrıca, şubede ve tasarruflarında cop olmadığını anlattı.

Polis tanıklar, copların polisin ambarında kilitli bir odada tutulduğunu ve yalnızca toplumsal olaylarda kalkanların üzerine takılı olan copları kullandıklarını kaydetti.

Dava 8 tanığın dinlenmesinin ardından bugüne ertelendi.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.