1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. DİKKAT! BU AKŞAM GELİYOR
DİKKAT! BU AKŞAM GELİYOR

DİKKAT! BU AKŞAM GELİYOR

Bu akşam geliyor ekranlar değişiyor...

A+A-

Windows 9 bu akşam geliyor!

Windows 9 Technical Preview adı verilen Windows 9 teknik önizleme sayfasını yayına sokan Microsoft, bugün yani 30 Eylül Salı akşamı gerçekleşecek Windows 9 tanıtımı öncesi, bir anlamda Windows 9 adını da onaylamış oldu. Windows 9'un gelmesiyle milyonlarca ekran da yeni Windows arabirimine geçiş yapacak.

26166003.jpg

Paylaşılan görsellerde de göründüğü gibi masaüstü PC sistemlerinde eski başlat tasarımına geri dönecek olan Microsoft, Windows 8 ve 8.1'deki kazanımlarını da arkasına alarak yeni bir işletim sistemi sürümü ortaya çıkarıyor.

Gelen bilgilere göre tamamen Windows 8 gibi sıfırdan kökten bir değişim beklenmese de, Microsoft'un işletim sisteminin hedef alındığı eleştiri noktalarının daha da azaltılması hedefleniyor.

Windows 9 ile neler gelecek?

PC, taşınabilir pc, tablet pc ve akıllı telefon ekosistemindeki deneyimleri harmanlayıp, cihazın ne olduğunu algılayıp ona göre öne çıkan özellikleri sunacak olan Windows 9'da, tablet ve akıllı telefonlar için önemli olan metro arayüzünü, masaüstü bilgisayarda kullanmayabileceğiz.

Cortana ve Windows Phone 8.1'deki bildirim merkezine benzer bir bildirim alanına sahip olacağı ön görülen Windows 9, Apple'ın Mac OS X Yosemite sürümündeki gibi ekosistem mantığına odaklanacak.

Shiftdelete'in haberine göre Windows 9 Teknik Önizleme sürümünü yanlışlıkla iso dosyaları üzerinden indirmeye sunan Microsoft, yine Windows 9'un hem 32 hem de 64 bit sürümünü piyasaya sunacak. iso dosyalarının boyutuna da baktığımızda 32 bitlik sürümün 3 GB, 64 bitlik sürümün de yaklaşık 4 GB seviyesinde olacağı görülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.