1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. DİKKAT! BUGÜN YAYINLANDI FACEBOOK HESABI OLANLAR DA...
DİKKAT! BUGÜN YAYINLANDI FACEBOOK HESABI OLANLAR DA...

DİKKAT! BUGÜN YAYINLANDI FACEBOOK HESABI OLANLAR DA...

Dikkat! Bugün yayınlandı Facebook hesabı olanlar da...

A+A-


Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Walles, Facebook ve Twitter'ın ardından TPO isimli yeni bir sosyal medya sitesi kurdu. TPO'nun en önemli özelliği ise Facebook hesabıyla da üye olunabilmesi ve reklamsız bir ağ olması...

Jimmey Walles'ın yakın zaman önce yönetimine katıldığı The People's Operator (TPO) ile ortaklaşa geliştirdiği TPO.com, Wikipedia'nın mantığıyla çalışan ve kar amacı gütmediği için reklamsız bir sosyal medya kanalı... TPO tam olarak da ismini buradan alıyor.

Kar amacı gütmemesinin yanı sıra TPO, aynı zamanda yine diğer kar amacı gütmeyen kuruluşların da fon toplayabilmesine imkan veriyor.

Facebook hesabıyla da kaydolunabilen site sade tasarımıyla dikkat çekiyor.

1kibris724-007.jpg

Twitter'ın arayüzüne oldukça benzeyen sitede TT yani Trend Topic yerine sağ bölümde Most Popular başlığı bulunuyor ve çok konuşulan konu başlıkları yer alıyor. Twitter'da olduğu gibi metin, fotoğraf paylaşılabilen sitede paylaşılan içerikler 'Like' edilebiliyor (yani beğeni alabiliyor) veya paylaşılabiliyor.

Facebook hesabıyla kaydolanların ayrıca profil fotoğrafı koyması gerekmiyor; zira Facebook'ta mevcut profil fotoğrafınız neyse TPO'da da o fotoğraf otomatik olarak kullanılıyor.

Kullanıcılarının çeşitli hayır kurumlarına bağış yapabilmesine olanak sağlayan The People's Operator ise, 2012 yılında Birleşik Krallık'ta faaliyet göstermeye başlamış. Faturaların %10 kadarının istenen hayır kurumuna bağışlanabilmesine izin veren The People's Operator, TPO.com ile birlikte Amerika'ya da açılıyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.