1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA! “ÇOCUK BENDE DEĞİL”
DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA! “ÇOCUK BENDE DEĞİL”

DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA! “ÇOCUK BENDE DEĞİL”

Ayrılmak üzere olduğu eşi Selen Tipon tarafından yaklaşık bir ay önce oğlu Arda’yı kaçırmakla ve kendisiyle görüştürmemekle suçlanan Erdem Çelebi, dikkat çeken bir açıklama yaptı:

A+A-

ARDA BENİM YANIMDA DEĞİL” : Arda’nın babası Erdem Çelebi çocuğun ne kendisinin ne de ailesinin yanında olduğunu belirtti. Çelebi, “Arda benim de oğlum, kılına zarar gelmesine izin vermem” dedi

KANITLARIM VAR: Yaklaşık bir aydır yana yana oğlu Arda Çelebi’yi arayan Selen Tipon, çocuğun ayrılmak üzere olduğu eşi Erdem Çelebi’nin yanında olduğuna dair kanıtları olduğunu söyledi. Tipon, “Elimde ses kayıtları ve mesajlar var” dedi

Selen Tipon yaklaşık bir aydır ayrılmak üzere olduğu eşi tarafından mahkemenin tayin ettiği saate alınıp kendisine geri getirilmeyen oğlu Arda’yı arıyor. Bir aydır oğlu Arda’ya kavuşamayan Tipon oğlunun babası tarafından Pile’ye kaçırıldığından şüpheleniyor.
Arda’nın babası Erdem Çelebi ise dün Havadis’e ulaşarak Arda’nın ne kendisinde ne de ailesinde olduğunu iddia etti. 

“Arda benim de oğlum”

Arda Çelebi’nin babası Erdem Çelebi, Arda’nın kendisinin de oğlu olduğunu söyledi ve oğlunun kılına bile zarar gelmesine izin vermeyeceğini kaydetti. Çelebi şu şekilde konuştu:
“Son zamanlarda çeşitli yayın organları, basın ve çeşitli internet gazetelerinde yayınlanan ve şahsıma gerekse de ailem hakkında yapılan ithamlar olsun ve de gerekse asılsız iddialar olsun işbu yapılan tüm iddiaları büyük bir üzüntü içerisinde okudum.
Her şeyden evvel şunun bilinmesi gerekir ki Arda Ahmet Çelebi sadece Selen Tipon Çelebi’nin değil aynı zamanda benim de öz oğlumdur ve de hiçbir baba oğluna zarar verecek davranışta bulunmaz. Bunun yanında her ne şekilde olursa olsun oğluma zarar verecek veya gerek sağlığı gerekse kılına dahi gelecek her tehlikenin karşısında olduğu ve de olacağımı garanti ederim. Ben hiçbir zaman oğluma zarar verecek davranışlarda bulunmadım. Bunun yanında çocuğuma zarar verecek sağlığını tehdit olacak her türlü davranışın karşısında da bulundum. Ancak bunu şu an karım olan ve de halen daha boşanma davası bile gündemde iken adaleti ve de kamuoyunu yanıltıcı beyanlar veren Selen Tipon Çelebi hakkında söyleyemem.”

“Arda benim yanımda değil”
Arda Çelebi’nin ne kendisinin ne de ailesinin yanında olmadığını kaydeden Erdem Çelebi, ancak hep tek taraflı suçlandığını kaydetti. Çelebi, Arda’nın babasının yanında olmasını kimsenin Arda’yı kaçırdığı olarak yorumlayamayacağını belirtti ancak “Yine de Arda benim yanımda değil” dedi. Kimsenin kendisine “Acaba Arda senin yanında mı” diye sormadığını belirten Çelebi şu şekilde konuştu:

“Kimse bir çocuğun babasının yanında olma eylemini ki Arda Ahmet Çelebi benim de yanımda değil kaçırma olarak vurgulayamaz. Ancak bugüne kadar ne yazık ki gerek basında gerekse de sanal ortamdaki haberlerde olsun hakkımda hep tek taraflı ve şahsımı ve de ailemi rencide edici yayınlar ve de haberler yapılmış olup kimse ‘acaba hakkımda herhangi bir tutuklama kararı veya baba oğlunu alıp da gerçekten annesine göstermiyor mu’ gibi sorular sorulmadı” şeklinde konuştu.

“Öz evladımın sesini dahi duymadım”
Boşanma davası açılmadan önceki süreçte bir yıl oğlu Arda’nın sesini duyamadığını belirten Çelebi, “Sırf adalete ve de aile arasındaki özele binaen bugüne kadar ne eşimi nede ailesini karalayıcı hareketlerde dahi bulunmadım” dedi.
Çelebi, zaten şu an bile velayet ve boşanma konusu mahkeme gündemindeyken bu tür açıklamaların adaletin doğru ve erken tecellisi bakımından doğru olmadığı kanısında olduğunu ifade ederek , “Ancak Selen Tipon Çelebi’nin gerek basına gerekse de sanal ortamdaki açıklamalarında hem beni hem ailemi bunun yanında birçok kişiyi zan altında bırakıcı açıklamaları vardır” dedi. 

“Ben KKTC’deyim”
Ayrıca kendisinin Güney Kıbrıs’a geçmeyip KKTC’de olduğunu kaydeden Çelebi, Tipon’un iddia ettiği gibi Güney’e geçmesine yardım eden kişiler de olmadığını söyledi. Çelebi şu ifadeleri kullandı:
Eğer Sn. Selen Tipon Çelebi daha kendi çocuğuna bile sahip çıkamıyorsa ve de burada beyan edemeyeceğim fakat bunun yargılama aşamasında yüce mahkememize beyan edeceğim gibi çocuğunun bakımından bile acizse bunun sorumlusu kendisidir. Son olarak sözlerimi tamamlamadan evvel şunu belirtmek isterim ki Sn. Selen Tipon Çelebi bu tip şahsıma ve de aileme yönelik rencide edici açıklama yapmaya devam ederse kendisini ve de buna yardım eden kurum ve de kuruluşları yargıya havale edeceğim.


Tipon: Kanıtlamaya hazırım
Bir aydır oğlunun sesini sadece telefonda duyan Selen Tipon isyan etti. Arda’nın babası tarafından kaçırıldığını kanıtlayacak ses kayıtlarının elinde olduğunu belirten Tipon, “Benim tek istediğim oğluma kavuşmak. Hala soyadını taşıyor olmaktan bile utanıyorum” dedi.

“Oğlunu çok seviyorsa bir aydır neden merak etmedi”
Tipon ayrıca Arda’nın bir aydır kayıp olduğunu söyledi ve “Eğer Erdem Çelebi oğlunu çok seviyorsa ve yanında değilse bir aydır ben Arda’yı ararken neden bana ulaşmadı. Neden merak edip Arda nerede demedi” dedi.  Oğlunu merak eden bir babanın şimdiye kadar çoktan polise gidip oğlunu aramaya başlamış olacağını kaydeden Tipon,  daha önce de benzer bir olay yaşanıp Arda’nın Erdem Çelebi’nin kız kardeşinin evinde bulunduğunu hatırlattı.

“Şahitlerim var”
Erdem Çelebi’nin kendisini darp ettiğine dair elinde doktor raporları ve şahitler olduğunu kaydeden Tipon, Çelebi’nin daha önce kaburga kemiğini kırdığını belirtti. Tipon, Arda’yı kucağında tutarken bile Çelebi’nin kendisini darp etmeye kalkıştığını söyleyerek “Bu mu evlat sevgisi” dedi.

“Yurt dışındaki teyzesi aradı”
Ayrıca Erdem Çelebi’nin yurt dışındaki teyzesinin kendisini arayarak “Arda Pile’de. Git oğlunu gör” dediğini kaydeden Tipon, elinde birçok kanıt olduğunu belirtti. Tipon şu şekilde konuştu:
Daha önce de çocuğumu alıp geri getirdiklerinde annesi bana şans verdiklerini söylemişti. Erdem’in yanına geri dönemem için bana şans verdiklerini ifade etmişti. Hangi anne kızını kaburga kemiğini kıran bir adamın yanına gönderir. Ayrıca Arda’nın ilk kaçırıldığı zamanda da bana Arda’yı Rum tarafında evlatlık vereceğine dair bir mesaj atmıştı.

gelene-mesj.jpg

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.