1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİKKAT! CEZALAR KESİLMEYE BAŞLANDI...
DİKKAT! CEZALAR KESİLMEYE BAŞLANDI...

DİKKAT! CEZALAR KESİLMEYE BAŞLANDI...

İşletmelerle ilgili yasal mücadele başladı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Sanayi Bölgesi’nde çevre kirliliği oluşturan işletmeler ile ilgili yasal mücadele başlattı. Özellikle kaldırım üzerlerine çöp, moloz, hurda ve sanayi atığı bırakan işletmelerle ilgili yeni tedbirler geliştirildi.

Bu kapsamda gelişigüzel olarak çeşitli atıklarını kaldırımlara bırakan işletmelerin bu atıkları bir kereliğine mahsus olmak üzere toplanacak, ancak 500 TL de para cezası kesilecek.

Aynı işletme tavrını değiştirmediği takdirde faaliyetten men etme de dahil olmak üzere çeşitli yaptırımlara maruz kalacak.

UYGULAMAYA YENİ YIL İTİBARI İLE BAŞLANDI

LTB’den yapılan açıklamaya göre, LTB ekipleri yeni yıl ile birlikte uygulamayı hayata geçirdi ve kaldırımı bu şekilde işgal eden bir işletmeye 500 TL para cezası kesti. Belediye ekipleri temizlik işlemini de yaptırarak bölgede oluşan kötü görüntüyü ortadan kaldırdı.

AYBAR İŞLETMELERİ UYARDI

LTB Temizlik Şubesi Sorumlusu Hasan Aybar, Sanayi Bölgesi’nde oluşan çevre kirliliğinin birçok sebebi olduğunu, LTB olarak üzerlerine düşen sorumluluklar olduğu gibi, işletmelerin de sorumluluk içerisinde olmasının şart olduğunu söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.