1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. DİKKAT! CİNSEL HAYATINIZA DARBE VURMASIN
DİKKAT! CİNSEL HAYATINIZA DARBE VURMASIN

DİKKAT! CİNSEL HAYATINIZA DARBE VURMASIN

Anne-baba olmayı engelliyor...

A+A-

Tatlandırıcılar cinsel hayata darbe vuruyor

Günümüzde kilo almamak için şeker yerine kullanılan tatlandırıcılar kısırlığa yol açıyor. Ayrıca kola ve şekerli sakızlar da anne-baba olmayı engelliyor.

Suni şeker özelliği taşıyan tatlandırıcılar, kilo kontrolünü sağlamak için kullanılıyor. Ancak bu durum rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor.

Yapay tatlandırıcıların doğurganlığı baltaladığını söyleyen Doç. Dr. Hakan Çoksüer, “Gebe kalmak isteyenler tatlandırıcılardan uzak dursun. Çünkü bunlar hem kadın hem de erkeklerde kısırlığa yol açıyor” diyor.

kahve-cay-seker71.jpg

Tatlandırıcı kullanan kadın-erkeklerin yumurtalık ve sperm kalitesinin önemli ölçüde düştüğünü belirten Doç. Dr. Çoksüer, “İçerisinde yer alan aspartam adlı madde doğurganlığı azaltıyor. Özellikle diyet kola yumurtalık gelişimini olumsuz etkiliyor. Kadınlar üzerindeki zararları saymakla bitmiyor” şeklinde konuşuyor.

Bağımlı oluyorsunuz

Kola, tatlı sakız, jel şekerler gibi gıdaların da anne-babalık yolunu kapattığına dikkat çeken Doç. Dr. Çoksüer, şu uyarılarda bulunuyor: “Yapay tatlandırıcıların önemli bir etkisi olan durum da bağımlılık yapmasıdır. İçindeki maddeler kişide sürekli bir istek gelişiyor. Bu alışkanlık zamanla kişinin fizyolojik dengesini bozuyor. İçerisinde aspartam olan gıdalardan küçük-büyük, kadın-erkek herkesin uzak durması gerekiyor.”

aile-yemek-71.jpg

Cinsel hayata darbe

Doğurganlığı vuran yapay tatlandırıcılar, diyet kolalar, tatlı sakızlar ve jel şekerler cinsel hayatı da sekteye uğratıyor. Doç. Dr. Hakan Çoksüer, hem kadın hem de erkeklerde yaşanan olumsuzlukları şöyle anlatıyor: “Kadınlarda adet düzensizliği, cinsel isteksizlik, gebelik oranında düşüş, yumurtalık fonksiyonlarında azalmalar görülüyor. Erkeklerde ise testis fonksiyonlarında ve testosteron hormonu üzerinde düşüşler, libidoda azalma ve sperm kalitesinin düşüklüğü ortaya çıkıyor.”

Fazla kilolardan korunmak için kullanılan tatlandırıcılar hem özel hayatı hem de çiftlerin geleceğini tehdit ediyor. Ayrıca hamileyken kullanılan tatlandırıcılar bebekte ve annede yıkıcı sonuçlara neden oluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.