1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. DİKKAT D VİTAMİNİ EKSİKSE...
DİKKAT D VİTAMİNİ EKSİKSE...

DİKKAT D VİTAMİNİ EKSİKSE...

D vitamin eksikliği...

A+A-

D vitamin eksikliği, mesane kanseri riskini artırabilir

D vitamini eksikliğinin, bağışıklık sistemini harekete  geçiren hücreleri etkileyerek mesane kanseri riskini artırabileceği bildirildi. 
 
İngiliz bilim adamları,  yeterince D vitamini alamayan kişilerin mesane kanserine yakalanma olasılığının  arttığını ortaya koydu.
 
 Warwick Üniversitesinden bilim adamlarının geçmişte mesane kanseri ve  D vitamini eksikliği konusunda yapılan 7 çalışmayı incelediği, bu çalışmalardan  5'inin, düşük D vitamini seviyesinin, artan mesane kanseri riskiyle bağlantılı  olduğunu gösterdiği belirtildi.
 
  Kendi çalışmalarında mesanede geçişken epitel hücreleri inceleyen  bilim adamları, bu hücrelerin D vitaminini etkinleştirdiğini, böylece bağışıklık  sistemini harekete geçirdiğini tespit etti.
 
Araştırma ekibinin lideri Rosemary Bland, "Çalışmamız, kanda D  vitamininin düşük sevilerde seyretmesinin, mesane içindeki bu hücrelerin, anormal  hücrelere gerekli yanıtı vermek için harekete geçmesini engellediğini gösterdi."  değerlendirmesinde bulundu.
 
Güneş ışığından alınan D vitaminin, her beş yetişkinden birinde eksik,  her beş yetişkinden üçünde de düşük seviyelerde olduğu belirtiliyor.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.