1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİKKAT EGZOZ EMİSYON DENETİMİ!
DİKKAT EGZOZ EMİSYON DENETİMİ!

DİKKAT EGZOZ EMİSYON DENETİMİ!

Girne, Güzelyurt ve Gazimağusa'da egzoz emisyon kontrolü...

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına bağlı Çevre Koruma Dairesi dün Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt’ta eş zamanlı olarak egzoz emisyon denetimleri gerçekleştirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, söz konusu denetimler neticesinde, Egzoz Emisyon Kontrolü Tüzüğü’nde  belirtilen standartları sağlamadığı tespit edilen  taşıtların sahiplerine 18/2012 sayılı Çevre Yasası’nın 28. maddesinin 3. fıkrası kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle egzoz emisyon ölçümlerini verilen süre içerisinde yaptırmaları ve belirtilen limit değerleri sağlamaları tebliğ edildi.

Verilen süre sonunda standartlara uyulduğunu gösteren rapor sağlanmazsa, yasanın 31(2) maddesi uyarınca uyumu gösteren sözkonusu raporlar sağlanana kadar ilgili araçların trafiğe çıkmaktan men edilmeleri için Çevre Koruma Dairesi Polis Genel Müdürlüğü’ne talepte bulunacak ve aylık asgari ücretin yarısı kadar idari para cezası verilecek.

Trafikteki motorlu taşıtlardan kaynaklanan hava kirliliğini kontrol altına almak için Çevre Koruma Dairesi’nce ülkenin çeşitli güzergahlarında gerçekleştirilen egzoz emisyon ölçüm denetimleri düzenli olarak sürdürülecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.