1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİKKAT! ERCAN'DA GREV Mİ VAR?
DİKKAT! ERCAN'DA GREV Mİ VAR?

DİKKAT! ERCAN'DA GREV Mİ VAR?

Hava Trafik Kontrolörleri....

A+A-

HTKS ERCAN’DA GREV KARARI ALDI; HÜKÜMET 60 GÜN ERTELEDİ

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) dün akşam Ercan Havalimanı iniş ve kalkış trafiklerine hizmet veren “Kule” ve “Yaklaşma” birimlerinde grev kararı aldı; ancak hükümet, “ülke turizminin ulaşımının olumsuz yönde etkilenmemesi için” grevi 60 gün süreyle erteledi.

HTKS, yaptığı açıklamada, dün saat 20.30’dan itibaren 6 saat süreyle grev uygulayacaklarını duyurdu.

CTP-BG ile DP-UG Hükümetinin imzaladıkları protokole sadık kalmadığını ve kontrolörlerle dalga geçildiğini savunan Sendika, “Yalan protokollere imza atan, yapmayacakları vaatlerle iktidara gelip çalışanla dalga geçen emek düşmanı bir Hükümet’e bundan böyle hiçbir fedakarlık ve tolerans gösterilmeyecek, Hükümet’in tavırlarına yakışan şekilde grev ve eylemlerle cevap verilecektir” iddiasında bulundu.

HTKS, grev esnasında üyelere baskı, tehdit veya grevi yasadışı olarak engelleme için herhangi bir girişim yapılması halinde KKTC hava sahasının tamamını kapatacaklarını ve grevi 24 saate çekeceklerini de kaydetti.

“HÜKÜMETİMİZ VARILAN UZLAŞIDAN VAZGEÇMİŞ DEĞİLDİR”

Hükümetin grevi erteleme kararını ise, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü açıkladı.

Açıklamada, süreçle ilgili bilgiler şöyle aktarıldı:

“Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’na üye çalışanların sorunlarının çözümlenmesi amacıyla bir süre önce yürütülen çalışmalar sonuçlandırılmış ve bu konuda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile  Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası arasında Aralık 2014 ayında bir protokol imzalanmıştı. Bu protokolde çalışanların vardiya tahsisatı düzenlenmiş ve düzenlemedeki hususların Meclis Alt Komitesi’nde görüşülmekte olan Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’na konulması öngörülmüştü. Ancak Meclis’te görüşülmekte olan Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı henüz yasalaşmamış olduğundan belirtilen hususlarda hayata geçirilememiştir.

Hükümetimiz imzalanmış olan mutabakatın arkasında olup bu konuda varılan uzlaşıdan vazgeçmiş değildir. Yasa tasarısının yasalaşmamış olmasını değerlendiren Hükümetimiz sorunu çözebilmek için şu anda yürürlükte olan Kamu Görevlileri Yasası altında vardiya tahsisatını düzenleyen bir Tüzük tasarısı da hazırlamıştır. Zaten ister yasa altında olsun, isterse Tüzük altında olsun yeni bir ödeneğin seçim yasakları içerisinde hayata geçirilmesi mümkün değildir.”

Açıklamaya göre, durum böyleyken Sendikanın grev kararı almasını anlamsız bir hareket olarak değerlendiren Hükümet, ülke turizminin ulaşımının olumsuz yönde etkilenmemesi için grevin 60 gün süre ile ertelenmesine karar verdiğini duyurdu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.