1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. DİKKAT EVLİLİĞİNİZ BİTEBİLİR!
DİKKAT EVLİLİĞİNİZ BİTEBİLİR!

DİKKAT EVLİLİĞİNİZ BİTEBİLİR!

Dikkat evliliğiniz bu yüzden bitebilir!

A+A-
Sosyal medya ve bilgisayar bağımlılığı, insan ilişkilerini olumsuz etkiliyor. Ancak sınır koyarak bunu lehinize çevirebilirsiniz...

Psikolog Merve Ateş, son zamanlarda artan bilgisayar ve sosyal medya bağımlılığının eşleri boşanmaya kadar sürüklediğini söyledi.

İNSANLAR BİRBİRLERİNE ZAMAN AYIRMIYOR!

Psikolog Ateş, son zamanlarda eşlerden gelen şikayetlerde bilgisayar bağımlılığının önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Bilgisayar başında çok sık vakit geçirmek ilişkileri etkiliyor. İnsanların birbirlerine zaman ayırmasını olumsuz etkiliyor. Kadın ya da erkek bilgisayar başında çok vakit harcayınca ilişkiler bozulmaya başlıyor. İlişkinin tatmin düzeyinde azalma oluyor. Başvuruların arasında bu önemli bir yer tutuyor. İnsanlar birbirlerine ayırması gereken zamanı bilgisayarla harcıyor. Ayrıca sosyal medya üzerinden ilişkiler ikinci bir ilişki anlamında hızlı başlıyor" dedi.

Bilgisayar kullanımının bir kaçış yöntemi de olduğunu kaydeden Ateş, "İlişki kötü gittiği için de bilgisayara ve televizyona yoğunluk artıyor olabilir" dedi.

SINIR KOYMAK ŞART

Ayrıca ebeveynlerin, çocuklarının bilgisayarla çok fazla vakit geçirdiği şikayetleriyle de kendilerine başvurduğunu söyleyen Ateş, "Aslında bilgisayar kullanmanın çocuklar için artıları var. Burada en önemli şey sınır koymaktır. Çocuk küçük yaştan itibaren tablet ve bilgisayara alışıyor. Okula başlayınca doğal olarak tüm vaktini geçirdiği bilgisayarından uzak durmak istemiyor. Bilgisayar kullanımı çocuklarda öğrenmeyi hızlandıran bir yöntemdir. Aileler buna sınır koyarsa sorun ortadan kalkar. Hayatınızdan bilgisayar ve sosyal medyayı kaldıramazsınız ama sınır koymanız gerekiyor. Tüm vaktini sosyal medyada geçiren bireyin kendisi de etkilenir. Çünkü normal hayatındaki sosyal ilişkilerinden soyutlanmış olur" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.