1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİKKAT GÜNEY KIBRIS'TA ÇETELER İŞ BAŞINDA..
DİKKAT GÜNEY KIBRIS'TA ÇETELER İŞ BAŞINDA..

DİKKAT GÜNEY KIBRIS'TA ÇETELER İŞ BAŞINDA..

Güney Kıbrıs’a alışveriş yapmak için geçen Kıbrıslı Türkler....

A+A-
Lefkoşa’nın Rum Kesimine, “Uzun Yol” diye bilinen Ledra Caddesi’ne Lokmacı Sınır Kapısı’ndan dün öğle saatlerinde geçen ve alışveriş yapmak isteyen vatandaş, ilk girdiği mağazada ilk ödemesini yaptı, ancak etrafının kalabalık olduğunu gözlemlediği diğer mağazada ödeme yapmak için çantasına baktığında, cüzdanının çalınmış olduğunu fark etti. 
 
Mağazada şikâyette bulunduktan sonra, ilk önce Sınır Kapısı’nda bulunan Rum Polisine başvuran vatandaş, Güney Kıbrıs Polis Merkezi’ne yönlendirildi.
 
Mağazalarda bulanan kamera kayıtlarının incelenmesini talep ettiğini söyleyen vatandaş, Güney Kıbrıs Polis Merkezi’nden şu ana kadar herhangi bir haber almadığını, inceleme yapılmadığını, sadece ifade verdiğini ve kendisine yardımcı olunmadığını vurguladı. 
 
Şikâyete gittiği Kuzey Kıbrıs’taki Polis Merkezi’nden de, kimlik başvurusu yapmak için gittiği Nüfus Kayıt Dairesi’nden bu yönde benzeri birçok şikâyet ve başvuru alındığını öğrendiğini belirten söz konusu vatandaş, kendisine Güney’de bu olayların giderek arttığı, çetelerin iş başında olduğu ve dikkatli olunması gerektiği yönünde uyarılar yapıldığını kaydetti. Mağdur vatandaş, çoğunlukla alışveriş yapmak için geçen Kıbrıslı Türklerin, özellikle kalabalık yerlerde çantalarına dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor.
 
Cüzdanında kimlik kartı, kredi kartları ve nakit parasının da olduğunu söyleyen vatandaş, bu çetenin profesyonel olarak çalıştığını tahmin ettiğini, hiçbir şekilde cüzdanının çalındığını hissetmediğini ifade etti. 
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.