1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİKKAT LEFKOŞA FELÇ OLACAK!
DİKKAT LEFKOŞA FELÇ OLACAK!

DİKKAT LEFKOŞA FELÇ OLACAK!

Tam yeri ve saati sır, 30 Haziran Salı günü Lefkoşa’da... Lefkoşa’yı felç edecek;

A+A-

 

Hükümetin tarım sektöründeki sorunlara çözüm üretmediğini savunan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, 30 Haziran Salı günü Lefkoşa’da araçlı eylem yapacağını duyurdu.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nde basın toplantısı düzenleyen Birlik Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Başbakan, Tarım Bakanı ve Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) ile gerçekleştirdikleri görüşmelerden sonuç alamadıklarını, bu nedenle eylem kararı aldıklarını kaydetti.

huseyin-cavus-kelle,.jpg

Hakkımızı almadan Lefkoşa’dan ayrılmayacağız”

Açıklamasında üreticinin bilinçli şekilde tüccara peşkeş çekildiğini iddia eden Kelle, “Bu bardağı taşıran son damladır. Hakkımızı almadan Lefkoşa’dan ayrılmayacağız” dedi.

5 Ocak’taki eylemlerinde “bütünlüklü tarım politikası oluşturulacağı”, “Doğrudan Gelir Destekleri’nin, mazot paralarının ve her türlü katkının gününde ödeneceği” yönünde sözler aldıklarını kaydeden Kelle, bu sözlerin tutulmadığını savundu.

Yeri ve saati sır

Arpa fiyatlarının henüz açıklanmadığını, ambarların açılmadığını da belirten Birlik Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, “Bu ülkede vekaleten bir başbakan ve başbakan yardımcısı olduğu sürece hiçbir sorun çözülmez” ifadesine yer verdi.

Kelle, araçlı eylemin nerede ve ne saat başlayacağının ilerleyen günlerde duyurulacağını dile getirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.