1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİKKAT! LSD HASTALIĞI ŞÜPHESİ…
DİKKAT! LSD HASTALIĞI ŞÜPHESİ…

DİKKAT! LSD HASTALIĞI ŞÜPHESİ…

LSD hastalığı şüphesi...

A+A-

HAYVANLARI İTİLAF EDİLEN ÜRETİCİLER TAZMİN EDİLDİ

Tarım ve Enerji Bakanlığı, LSD hastalığı şüphesi görülmesi nedeniyle Sipahi ve Yeşilköy’de hayvanları itlaf edilen üreticilerin tazmin edildiğini açıkladı. 

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Sipahi ve Yeşilköy’de işletmesinde LSD hastalığı şüphesi görülmesi nedeniyle hayvanları itlaf edilen üreticilerin tazminatları bugün ödendi.

Bakanlar Kurulu’nda alınan karar uyarınca, söz konusu bölgede LSD hastalığı nedeniyle hayvanları itlaf edilen dokuz üreticiye toplam 656 Bin TL ödeme gerçekleştirildi.

TARIM SİGORTASI

Bu arada, Genel Tarım sigortası Fonu da açıklama yaparak, Hayvancılık Zorunlu Sigorta Tüzüğü gereğince Lumpy Skin Disease (LSD) hastalığından dolayı imha edilen hayvan tazminat bordrolarının hazırlanarak zarar gören toplam 9 üreticiye 656 bin TL tazminat ödendiğini açıkladı.

Açıklamada, banka hesap numarası veren üreticilerin tazminatları hesaplarına yatırıldığını, hesap numarası vermeyen üreticilerin ise tazminat çeklerini kimlik kartlarını ibraz etmeleri koşulu ile Genel Tarım Sigortası Fonu’ ndan alabilecekleri kaydedildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.