1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİKKAT METEOROLOJİ DAİRESİ UYARDI!
DİKKAT METEOROLOJİ DAİRESİ UYARDI!

DİKKAT METEOROLOJİ DAİRESİ UYARDI!

Don, kar, yağmur....

A+A-

KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

DON OLAYINA KARŞI ÜRETİCİLER UYARILDI

Meteoroloji Dairesi, ülkenin yarından itibaren Cumartesi güne kadar Rusya üzerinden gelecek oldukça soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altında kalacağını duyurdu.

Üretici ve vatandaşlar, oluşması muhtemel don olayına karşı uyarıldı ve tedbirli olmaları istendi.

Konuyla ilgili açıklamada, yağışların sağanak yağmur; yarın öğle saatlerinden itibaren dağlık kesimlerde karla karışık yağmur ve kar; Cuma günü öğleye kadar ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı kaydedildi.

Günlük en yüksek sıcaklıklarının 7–10 derece olması; gece en düşük sıcaklıkların ise yağış almayan yörelerde 0 derecenin altına düşmesi bekleniyor.

SOĞUK VE NEMLİ HAVA

Bu arada Meteoroloji Dairesi’nin 19- 25 Şubat  tarihlerini kapsayan raporuna göre, periyot süresince KKTC genellikle alçak basınç sistemi ile soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Rapora göre, ava yarın parçalı çok bulutlu ve sağanak yağmurlu olacak. Öğle saatlerinden itibaren dağlık kesimlerde karla karışık yağmur ve kar görülecek. Cuma günü parçalı çok bulutlu ve öğleye kadar sağanak yağmurlu, Cumartesi günü az bulutlu doğu kesimler parçalı bulutlu ve öğleye kadar sağanak yağmurlu  olacak.

Cumartesi sabah saatlerinde iç kesimlerde  don olayı görülecek. Pazar günü az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu; Pazartesi günü parçalı çok bulutlu; Salı günü çok bulutlu  sağanak veya  gök gürültülü sağanak yağmurlu ve Çarşamba günü çok  bulutlu ve  sağanak yağmurlu geçecek.

En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde 13-16 derece; Perşembe ve Cuma günleri  ise  7-10 derece dolayında seyredecek.

Rüzgar genellikle Kuzey ve  Batı  yönlerden orta kuvvette, zaman zaman  kuvvetli; Perşembe ve Cuma günleri kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde esecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.