1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DİKKAT! MOTOSİKLET KAZASI”
“DİKKAT! MOTOSİKLET KAZASI”

“DİKKAT! MOTOSİKLET KAZASI”

Motorsiklet kazası yürüyüşü...

A+A-

DİPKARPAZ ZAFER BURNU’NDAN BAŞLAYIP 7 GÜN SÜRECEK OLAN “DİKKAT MOTOSİKLET KAZASI” ETKİNLİĞİYLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

GARGINSU: “BİZLER EN SEVDİKLERİMİZİ YOLLARDA KAYBETTİK. AMA ARTIK YETER! ONLARI NEDEN KAYBETTİK? İHMALDEN, SAYGI GÖRMEMELERİNDEN…”

KOZAKLI: “MOTOR KULLANICILARININ YAŞAMINI TEHLİKEYE ATAN EKSİKLERİ BİR KEZ DAHA DİLE GETİRMEK VE İLGİLİLERE HATIRLATMAK İÇİN YÜRÜYECEĞİZ”

Yakınlarını motosiklet kazalarında kaybeden bir grup vatandaşın motosiklet kazalarına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği ve 7 gün sürecek “Dikkat Motosiklet Kazası” yürüyüşü yarın Dipkarpaz Zafer Burnu’ndan başlıyor.

Motosiklet sürücülerinin trafikte yeterli saygıyı görmediğini, altyapının da eksik olduğunu belirten grup, duyarlılığı artırmak amacıyla yarın başlayacakları yürüyüşe halkı davet etti.

Etkinlikle ilgili bugün öğleden sonra basın toplantısı düzenlendi.

Yarın saat 10.00’da Dipkarpaz’dan başlayacak yürüyüş, 17 Ekim’de Lefkoşa Kabristanlığı'nda motosiklet kazasında hayatlarını kaybedenlerin anılmasıyla sona erecek.

Motosiklet kazalarında yakınlarını kaybeden ve “Dikkat Motosiklet Kazası” etkinliğini düzenleyenler bugün Golden Tulip Otel’de motosiklet kazalarında hayatlarını kaybedenlerin adlarının yazıldığı pankart önünde basın toplantısı düzenleyerek etkinlik hakkında bilgi verdi ve soruları cevapladı.

Basın toplantısında, CTP Milletvekilleri Ferdi Sabit Soyer, Tufan Erhürman, Doğuş Derya ve Fazilet Özdenefe de hazır bulundu.

GARGINSU: “EN SEVDİKLERİMİZİ YOLLARDA KAYBETTİK, ARTIK YETER”

Toplantıda abisini motosiklet kazasında kaybeden Simge Gargınsu ilk sözü alarak, “Bizler en sevdiklerimizi yollarda kaybettik. Ama artık yeter” dedi.

Motosiklet kullanan, bu keyfe gönül veren her bireyin de yaşamaya ve saygı görmeye hakkı olduğunu belirten Gargınsu, “Onları neden kaybettik? İhmalden. Saygı görmemelerinden” ifadelerini kullandı.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nin geçtiğimiz Ağustos ayında yaptığı açıklamaya göre, ölümlü kazalarda hayatını kaybedenlerin yüzde 18.75’inin motosiklet kullanıcıları olduğuna işaret eden Gargınsu konuşmasına şöyle devam etti:

“Çünkü, motor severlerin kullanabileceği motor pisti yok. Çünkü, yollarda olması gereken gibi altyapı yok, çünkü, trafikteki bireylerin yeterli eğitimleri yok, çünkü, tüm ehliyetler keyfi veriliyor, yeterlilik ve standart yok. Çünkü, bariyerler göstermelik, yeterli ve düzgün konumlandırma yok. Çünkü, yeterli ikaz ve aydınlatma yok, çünkü yeterli donanıma sahip ambulans neredeyse yok, çünkü gereken özeni gösteren trafik polisi yok, çünkü, görmesi gereken herkes onları görmüyor.”

Gargınsu, bunun bir kader olmadığını ve “Dikkat Motosiklet Kazası” diyerek seslerini duyuracaklarını belirterek, değiştirmek için kimse bir şey yapmıyorsa yaptırmak için, seslerini yükseltip yola çıkacaklarını söyledi.

Bütün motor tutkunlarını anmak, unutulmadıklarını göstermek için yola çıkacaklarını ifade eden Gargınsu, “Dikkat Motosiklet Kazası” etkinliğinin, çağrı niteliğinde kurgulanan düzelmesi gereken bu duruma kamuoyunun ve devletin dikkatini çekmek için organize edilmiş bir yürüyüş, haklı bir sosyal eylem olduğunu vurguladı.

“TEK BİR KEZ DAHA BU ACILAR YAŞANMASIN”

Gargınsu, konuşmasının sonunda, “Proje kapsamında tüm gönüllülerin katılımıyla tek bir kez daha bu acılar yaşanmasın diyerek, görevlerini yerine getirmeyenleri, motosiklet kullananları görmeyenleri kınıyoruz. Tüm ilgili birim ve kişileri sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz” dedi.

KOZAKLI: “İLGİLİLERE EKSİKLERİ HATIRLATMAK İÇİN YÜRÜYECEĞİZ”

Bir yakınını motosiklet kazasında kaybeden Bülent Kozaklı ise, motor kullanıcılarının yaşamını tehlikeye atan eksiklikleri bir kez daha dile getirmek ve ilgililere hatırlatmak için gerçekleştirecekleri yürüyüş hakkında bilgi verdi.

Günde 8 saat yürüyeceklerini ve her gün belli bir noktada çadır kuracaklarını anlatan Kozaklı, 7 gün sonunda 17 Ekim’de saat 16.00’da Hamitköy’de toplanacaklarını ve oradan Lefkoşa Kabristanlığı’na gideceklerini söyledi.

Kozaklı, yetkililerin tedbir için, en azından hız motosikletleri için ayrı bir ehliyet düzenlemesi yapabileceğine ve bu ehliyetler için eğitim verilebilecek pistler yapılmasının gerekliliğine değindi.

Kozaklı, yarınki yürüyüşün, “Simge Alıcı, Bengül Gargınsu, Bülent Kozaklı, Nimet Kozaklı, Seda Kozaklı, Cemal Kozaklı, Mustafa Gargınsu, Murat Gargınsu, Mert Murat Alıcı ve Berkay Kozaklı”nın katılımıyla başlayacağını ve tüm halkın davetli olduğunu söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.