1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİKKAT! SAHTE FİZYOTERAPİSTLER VAR
DİKKAT! SAHTE FİZYOTERAPİSTLER VAR

DİKKAT! SAHTE FİZYOTERAPİSTLER VAR

“Sahte fizyoterapistlerin” arttığını ileri sürüldü;

A+A-

“FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON PROGRAMLARINDA UYGULAYICININ FİZYOTERAPİST OLMASINI SORGULAYIN”

Fizyoterapistler Birliği,  ülkede son dönemlerde “sahte fizyoterapistlerin” arttığını ileri sürerek, bu durumun halk sağlığını oldukça olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Birlik Başkanı Beliz Belgen Kaygısız yaptığı yazılı açıklamada, fizyoterapi ve rehabilitasyon programlarının özel ölçme değerlendirme  ve inceleme yöntemleriyle belirlenerek uygulandığını, fizyoterapist unvanının da 4 yıllık üniversite eğitimi sonunda kazanıldığını kaydetti.

Kaygısız, “Maalesef ülkemizde 40 yıla yakın bir süredir icra edilen ve önemli noktalarda hastalarımızın sağlığına kavuşması için çalışan mesleğimizin hala bir meslek yasası veya en azından bir meslek tanımı bile bulunmaması bu tür yasa dışı ve halk sağlığını olumsuz etkileyen faaliyetlere olanak sağlamaktadır. Bu konuda yıllardır verilen çabalar karşılıksız kalmış ve hiçbir yasa çıkarılmamıştır” ifadelerini kullandı.

Kaygısız, bel boyun fıtıkları, skolyoz gibi omurga eğrilikleri, kemik erimesi ve daha bir çok kas-iskelet sistemi hastalıklarında, her türlü felç tanısında fizik tedavi rehabilitasyon uygulayan kişi fizyoterapist olması gerektiğini belirtti.

Kaygısız, yasa dışı faaliyetlere olanak vermemek için halktan; kurum, kuruluş, klinik, merkez, spor salonu v.b.  yerde yapılan fizik tedavi ve rehabilitasyon programlarında uygulayıcı elemanının fizyoterapist olduğunu sorgulamalarını istedi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.