1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. DİKKAT SICAKLAR KALP KRİZİNİ ARTIRIYOR!
DİKKAT SICAKLAR KALP KRİZİNİ ARTIRIYOR!

DİKKAT SICAKLAR KALP KRİZİNİ ARTIRIYOR!

Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi, Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Kadir Gökhan Saçkan, kalp hastalarının çok sıcak ve nemli günlerde, kalp krizi geçirme veya kalp ve damar hastalığı sebebiyle hayatını kaybetme oranının yükseldiğini söyledi.

A+A-

Sıcakların normalin üzerine çıktığı havalarda vücuttan su ve mineral kaybının terleme yoluyla artığını ifade eden Saçkan, “Vücut susuz kalıyor. Bu durumlar koroner arter, kalp yetmezliği, hipertansiyon hastalarını olumsuz yönde etkileniyor. Özellikle su ve mineral kaybı sonrası ritim bozukluklarıyla karşılaşılıyor. Bu sebeple terlemeyle beraber kaybedilen sıvının geri alımı önemlidir. Bunun için sıvı gıdalar tüketilmeli ve su takviyesi yapılmalıdır.” dedi.

AĞIR, YAĞLI YEMEKLER YEMEYİN

Sıvı gıdalardan ayran, çorbalar, taze meyve suları ve meyvelerden bol su içeren karpuz tüketiminin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Saçkan, “Özellikle kalp hastalarının ağır, yağlı yemeklerden kaçınması gerekiyor. Kolesterol bakımından kısıtlı hayvansal yağlar, yumurta ve kabuklu deniz ürünleri tüketilmelidir. Az ve sık aralıklarla, sebze ve meyve ağırlıklı beslenilmelidir. Ayrıca hipertansiyonu olan kalp hastalarının tuz tüketiminden de kaçınması gerekir. Sıvı kaybını önlemek için günde 2,5 – 3 litre su içilmelidir.” diye konuştu.

GÜNEŞ IŞINLARININ DİK GELDİĞİ SAATLERDEN KAÇININ

Saçkan, kalp hastalarının güneşin dik olduğu saatlerde açık havalarda dolaşmaması gerektiğini vurguladı. Saçkan şunları kaydetti: “Günlük aktiviteler, spor ve egzersizler için mümkün oldukça, güneşin tepe noktada olduğu öğle saatleri yerine sabahın erken veya akşam saatleri tercih edilmelidir. Özellikle koroner arter hastalığı teşhisi olan ve daha önce koroner by pass ameliyatı yapılan hastaların bu saatlerde dışarı çıkmamasını, öğle saatlerini daha serin yerlerde dinlenerek geçirmelerini öneriyoruz.”

 

Akşam

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.