1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. DİKKAT SİZİN DE BAŞINIZA GELEBİLİR
DİKKAT SİZİN DE BAŞINIZA GELEBİLİR

DİKKAT SİZİN DE BAŞINIZA GELEBİLİR

Makyaj için kullandığı farı temizleyen kadın gözünü tamamen kaybetti! Yaşadıklarını anlatan kadının durumu sosyal medyayı salladı!

A+A-

Simli göz farı genç kadını gözünden ettiMakyaj malzemeleri kadınların her ne kadar gözdesi olsa da, kalitesiz ve sağlıksız olanları da kabusları olabiliyor. Daha önce makyaj malzemeleri yüzünden cildinde bozukluk oluşmuş olanları bir nebze şanslı hissettirecek türden bir haber ABD'den geldi...

Erica Diaz,  kozmetin ürünlerini sıklıkla kullanan ve bakımlı bir genç kadın. Bir sanat projesi için kamera karşısına geçen Diaz, makyaj için gözlerine sürülen simli farı temizledikten sonra kelimenin tam anlamıyla kabus yaşadı. Temizleme işlemi sırasında gözüne simli fardan biraz kaçan kadın kısa bir süre sonra görme bozukluğu yaşamaya başladı. Gözü yanmaya ve kaşınmaya başlayan Diaz, simlerin korneasına saplanması sonucunda göz bebeğinde büyük bir deformasyon yaşadı...

1-822.jpg

Diaz'ın yaşadığı olayın ibret olması açısından tehlike arz edebilecek makyaj malzemelerine karşı halkı uyarmaya çalışan pek yok yabancı kaynaklı sitede, talihsiz kadının gözünün yaşadığı deformasyon paylaşıldı. Biz çok rahatsız edici olan bu fotoğraflar arasından ancak en yayınlanabilir olanını seçtik, fakat yine de rahatsızlık duyabilecekler için aşağıdaki görseli görmeden önce uyarıyoruz, bu görsel rahatsız edici olabilir!

2-497.jpg

Gözü zaman içerisinde çok daha kötü duruma gelen ve gözbebeğini tamamen kaybeden Diaz, yapılan tüm tıbbi desteğe rağmen kara talihinden kurtulamadı. Gözünü tamamen kaybeden Diaz'ın paylaşılan diğer görsellerdeki durumu sosyal medyada pek çok kişi tarafından aşırı rahatsız edici bulunarak şikayet edildiği için paylaşamıyoruz ancak genç kadının tedavi süresince çekilen görüntüleri, yaşadığı travmayı anlatır nitelikte;

3-277.jpg

Gözü tamamen ameliyatla alınıp şimdilik protez gözle hayatına devam eden Diaz, hikayesini kadınlarla paylaşıp onları makyaj malzemeleri hakkında uyarıyor. minimonster1437 adlı Imgur hesabında tüm yaşadıklarını kaleme alan Diaz'ın yaşadığı şeyler aslında kozmetik firmaları tarafından denek olarak kullanılan hayvanların belki de her gün yaşadığı bir trajedi.

Dünya üzerinde milyonlarca hayvan kozmetik ürünlerin yaşatabileceği etkiler üzerine testlerde denek olarak kullanılıyor ve Diaz'ın yaşadıklarının çok daha fazlasına katlanmak zorunda bırakılıyor ve yaşamları değersizmişçesine öldürülüyorlar. İnsanlar olarak sadece Diaz gibi talihsizlikler yaşayan birilerini gördüğümüzde empati kurmaya çalışıyoruz ancak şu an siz bu satırları okurken bile milyonlarca hayvana insanların gözleri daha çekici görünsün diye işkence edilmekte.

Yurt dışında özellikle sosyal medyada Diaz örnek gösterilerek makyaj malzelerinde kullanılan sim maddesine karşı tepkiler oluşurken, şimdilik son derece zararsız ve kaliteli makyaj malzemelerinin üretildiği tesislerde milyonlarca hayvan esaret altında işkence görmeye devam ediyor. Körler diyarında tek gözü olan kraldır, belki de Diaz'ın yaşadıkları bu konuda gözlerimizin tamamen açılmasına yol açar ve bir insanlık ayıbı son bulur ümidiyle..

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.