1. HABERLER

  2. ASTROLOJİ

  3. Dikkat! Tutulma, Bizi Yerle Bir Edecek...
Dikkat! Tutulma, Bizi Yerle Bir Edecek...

Dikkat! Tutulma, Bizi Yerle Bir Edecek...

Bu burçta olanlar dikkat!

A+A-

Tutulma, bizi yerle bir edecek!

Astrolog Dinçer Güner’in Güneş Tutulması ile ilgili bizlere mesajı var…

Merhaba Hepinize;

20 Mart günü 09:46’da Balık Burcu’nda TAM Güneş Tutulması meydana gelecek. Tutulma Atlantik’ten önce İngiltere, Norveç, Kuzey Kutbu ve kısmen Türkiye’den gözlemlenebilecek. Tutulmanın en güçlü şekilde etkilerini her ne kadar ilk 15 gün içinde hissedecek olsak bile, toplamda etkisi 3 ay sürecektir. Peki bu tutulmanın etkileri nasıl olacak? Bunu anlayabilmemiz için öncelikle astrolojide “BALIK” sembolizminin nasıl çalıştığını, neleri ifade ettiğini çok iyi analiz etmek gerekiyor. Şimdi adım adım gidelim…

İçe dönük olmak, hayallere dalmak, kabuğumuza çekilmek, değişken koşullar, verimlilik, bilinç ile bilinçaltının kesişmesi, büyük bir fedakarlık, kurban olma, mistik konular, yaratıcı esinler, kabullenme, ruhsal konular, merhamet, vicdan, gerçeklerden uzaklaşma, her türlü bağımlılıklar, karmaşa düşme, hedeften şaşma, verilen sözlerin tutulmaması…

Bunlar hayatımızda işleyecek olan sembollerin anahtar kelimeleri aslında. Bunların yanı sıra BALIK burcu politik-mundane astrolojiye göre de şunları ifade etmektedir;

Denizler, deniz taşıtları, uyuşturucular, her türlü bağımlılık yapan maddeler, ruhsal yönü güçlü kişileri enerji çalışmaları yapanlar, terapistler, değirmenler, sulak yerler, balık havzaları, alkol ile ilgili konular, halk sağlığı, halkın nevrozları ve psikolojisi, cezaevleri, hastaneler, ezilenler, film endüstrisi, okyanuslar, su kaynakları, büyük hayır işleri, organizasyonlar, manastırlar, toplumsal hareketler, kolektif bilinç, sosyalist hareketler, biyokimyasal maddeler, gazlar, ilaç sektörü, gaz kaçakları, siyasi istikrarsızlık, ekonomik buhran, büyük dolandırılıcılık şebekeleri, gaz kaçaklarını sembolize eder.

Şimdi buradan yola çıkarak, tutulma zamanı bireysel anlamda biraz daha kendi kabuğumuza çekilmek isteyebilir, yalnızlık ihtiyacımız çok fazla artabilir. Alma verme dengenizi oluşturmamız gereken bir sürece işaret ediyor. Kendimizden özveride bulunduğumuz, fedakarlık yaptığınız konularla, yüklendiğimiz hayır diyemediğimiz sorumluluklara yönelik bir farkındalık yaşayabiliriz. Hem ruh hem beden sağlığımıza odaklanmalıyız. Dışsal koşullarımıza uyum sağlamak ve içsel enerjimizi bu koşullara uyumlamak için mücadele verebiliriz. Hayatımızın dağınık alanlarını toparlamak, pratik ve pragmatik bir yaklaşımla detaylara önem vererek toparlanmak gerekliliği hissedebiliriz. Duygusal anlamda bizi etkileyen konular, hassasiyetler bu dönemde yoğun bir biçimde su yüzüne çıkabilir. Bir süre gündelik hayatın akışına kendimizi bırakmak ve yapmanız gereken işleri kendi yapmak isterken üzerimize aldığımız işleri bitirmekte zorlandığımız anlar olabilir. Enfeksiyonlar bu dönemde artış gösterebilir, dalgınlığa, unutkanlığa karşı dikkatli olmalıyız. Koşulların her an değişebileceğini bilmeli, bu yüzden cebimizde sürekli bir B planı ile dolaşmamızda yarar vardır. Verilen sözlerin tutulması gecikebilir veya tutulmayabilir. Bilinçaltımızdaki konuları görünür hale getirerek onlar üzerinde çalışmalar yapmak, ruhsal sorunlarımızı çözmek, terapi desteği almak için en uygun dönemdir. Kendimizi bizimle hiçbir ilgisi olmayan, üzerimize vazife olmaya konular için kurban etmemeliyiz. Yaratıcı çalışmalar yapmak veya hobiler edinmek, resim yapmak, dans etmek, resim veya dans kurslarına yazılmak içinde çok uygun bir dönemdir. İnatçılık etmek, ayak diremek yerine yaşamın bize getirdiği iyi veya kötü tüm koşulları ruhumuzla kabul etmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Yaşamınızın ana hedeflerinden sapmamak, gerçeklerden uzaklaşmadan hareket etmek en doğrusu olacaktır. Her türlü bağımlılıklarımızdan kurtulmak bunun içinde destek almak için harika bir dönemdeyiz aslında. Tutulmanın bireysel anlamda hayat kalitemize etkisi 3 aşağı 5 yukarı bu şekilde olacaktır.

Peki Dünya ve Türkiye üzerindeki etkileri nasıl olur bu tutulmanın?

Tutulma Balık burcunun 29. Derecesinde gerçekleşecektir. 29 Dereceler sıkıntılı, tehlikeli derecelerdir astrolojide. Tehlikeli sonların yaklaşması anlamına gelir. Bunun yanı sıra 29 Derece Balık’ta “Scheat” isimli bir sabit yıldız bulunmakta ve bu yıldız denizlerden gelen tehlike, deniz kazaları, boğulma haberleri anlamına gelmektedir. Eğer ki illa bir felaket haberleri gerekiyorsa, tutulma zamanı sel baskınları, aşısı yağışlar, deniz kazaları, deniz merkezli depremler söz konusu olabilir.

29 Derece Balık burcunun 3. Dekanıdır. Balık burcunun 3. Dekanı politik astrolojiye göre askerlerin harekete geçmesi, güç kullanması anlamına gelmektedir.

Uyuşturucular, alkolle ilgili konular çok sık gündeme gelebilir, özellikle bu konularda zararlı etkiler, zararları üzerine konular sık sık işlenebilir, uygulamalar yapabilir.

Halk sağlığını, halkın psikolojisini bozacak, nevrozlarını anımsatacak, travmalarını harekete geçirecek açıklamalar, söylemler olabilir. Toplumsal travmaların tetikleneceği tehlikeli bir tutulma aslında bu.

Cezaevleri, hastanelerle ilgili çarpıcı gelişmeler, belki de bu alanlarda ki sağlık hizmetlerine ilişkin üzücü durumlar söz konusu olabilir.

Özellikle rüyalar, bilinçaltı vb. konularda bol bol filmler çıkabilir. Aslında bakarsanız “8 Saniye” filmi tam da Balık sembolizmine yakışır bir film ve olabilecek en uygun zamanda vizyona girmiş.

Daha su kaynakları savaşından bahsetmiştim, Balık tutulmaları artık tam da bu konuların enine boyuna konuşulacağı dönemi göstermekte. Tüketilebilir, kullanılabilir su kaynakları, havzalar, barajlar, nehirler, dereler bu tutulmanın etkisi altında olacaktır. Su kaynaklarında sıkıntılar söz konusu olabilir.

Bu dönem büyük hayır organizasyonları yapılabilir, yardıma muhtaç kimselere yardımlar yapılabilir.

İlaç, ilaç sektörü, eczanelere ilişkin yeni düzenlemelerde bu tutulma ile birlikte yapılabilir.

Bu dönem siyasetin en istikrarsız olacağı dönemdir, alınan kararlardan hızlı bir şekilde vazgeçilebilir, verilen sözler tutulmaz, siyasi güvenin ve istikrarın olmayacağı bir sürece giriyoruz. Ve bu süreç ortalama 3 ay kadar sürecek.

Özellikle büyük dolandırıcılık şebekelerine baskınlar yapılabilir sık sık.

Ekonomik olarak da aynı istikrarsızlık söz konusu. Gerçi Satürn/Neptün etkileşimi azalmaya başlayacak ay sonu itibari ile Satürn’ün geri hareketi ile. Bu da piyasalara yapılacak suni müdahaleleri gösterse de pek yeterli olmayacaktır. Satürn’ün geri hareketi bitip Neptün’le tekrar ve güçlü bir şekilde sert kontak kuracağı Eylül-Ekim-Kasım ayları ekonomik olarak yılın en sert, en zorlu, krizi iliklerimizde hissedeceğimiz bir zaman dilimini göstermekte. Bu tarihler Dolar’da şu ankinden daha hızlı yükseliş beklemek pek yanlış olmaz…

Türkiye açısından değerlendirdiğimizde ise;

Türkiye’nin doğum haritası üzerinde bu tutulma 10. Eve düşmektedir. 10. Ev politik astrolojiye göre Cumhurbaşkanı veya Başbakan, uluslararası alanda ülkenin onuru, şerefi, duruşu ve ülkenin ünlülerine işaret eder. Balık burcu sembolizminde, yönünü şaşırmak, karmaşaya düşmek, gerçeklerden uzaklaşan, duygularda uçlarda gidip gelme, sözünde duramayan negatif özellikleridir. En iyi hali ile de, bütünleştirme, merhamet, vicdan gibi temaları barındırır. Fakat tutulma kötücül dediğimiz 29 derecede gerçekleşeceği için negatif semboliklerin daha çok çalışacağını düşünüyorum. Ülkenin uluslararası alanda hatalı bir politikası nedeni ile küçük düşmesi, ülke yönetiminde gerçeklerden uzaklaşmak, karmaşaya düşmek, verilen bir sözün tutulmaması ve ardından gelebilecek sorunlara işaret etmekte.

Tutulma Türkiye haritasında “AY” ile sert kontağı olacak. Ay genel anlamda politik astrolojide “Halk” demektir. Ay hem rahat etmediği bir evde ve sert kontaklar alacağından, burada halkı huzursuz edecek, endişelere sürükleyecek durumların oluşabileceğini, halkı isyan ettirecek durumların meydana gelebileceğini bunun yanı sıra gizli bir takım görüntü ve kayıtların ortaya çıkabileceğine işaret etmekte. Bu tutulma halkı şimdiye kadar olduğundan çok daha fazla huzursuz edecek gelişmeler söz konusu, ki ülke yönetimindeki kişilerin alacağı değişken kararlardan dolayı olabilir.

Cumhurbaşkanı’nın burcu da Balık olduğundan, bu tutulma onun için de önemli, bu 2 ay sağlığına çok dikkat etmesi ve herkese güvenmemesi gerektiğine, büyük bir güven sorununa ve hayal kırıklığına işaret etmekte.

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.