1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİKKATSİZ SÜRÜŞLE SUÇLANDI!
DİKKATSİZ SÜRÜŞLE SUÇLANDI!

DİKKATSİZ SÜRÜŞLE SUÇLANDI!

Lapta’da ölümlü trafik kazasına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan zanlı Ali Kocabaş cezaevine gönderildi.

A+A-

Girne-Güzelyurt anayolunda 14 Haziran 2013 tarihinde meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü Tahsin Akıner’in ölmesine neden olduğu iddiasıyla 3 günden beridir poliste tutuklu olan zanlı Ali Kocabaş, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Ali Kocabaş, davası görülünceye kadar 1 ay süreyle cezaevine gönderildi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Kıdemli Savcı Erdinç Akyener müfettiş muavini Serdar Karpuzcu’yu tanık olarak dinletti.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli müfettiş muavini Serdar Karpuzcu, zanlının “Dikkatsiz sürüş nedeniyle ölüme sebebiyet verme” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Serdar Karpuzcu, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın sona erdiğini belirterek, zanlının serbest kalması durumunda ileride görülecek davalarında hazır olamayabileceğine dikkat çekti.

Müfettiş muavini Karpuzcu, zanlı Ali Kocabaş’ın ülkede çalışma izniyle bulunduğunu ve olayla ilgili gönüllü bir ifade verdiğini dile getirdi. Zanlı hakkındaki dava dosyalarını 1 ay içinde hazırlayabileceğini anlatan Karpuzcu, zanlının cezaevine gönderilmesini talep etti.

Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, ileride yargılanacak olan zanlının mahkemede hazır olmasının sağlanması için 1 ay süreyle cezaevine gönderilmesini istedi.

Avukat Atilla Oğuzoğlu’nun itiraz etmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, KKTC vatandaşı olmayan ve ülkede çalışma izniyle kalan zanlının, ileride görülecek davalarında hazır olamayabileceğini, o nedenle davası görülünceye kadar 1 ay süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

 

Kıbrıs

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.