1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİKMEN'DE EYLEM
DİKMEN'DE EYLEM

DİKMEN'DE EYLEM

Köylerinde bulunan baz istasyonlarının kaldırılması için eylem düzenleyen Dikmenliler, yetkililere bir hafta süre verdi:

A+A-

Köy içerisine konuşlandırılan GSM operatörlerine ait baz istasyonlarının kaldırılması için Dikmenliler dün öğleden sonra eylem yaptı.“Bugün bana, yarın sana”, “Radyasyondan ölmek kader değildir”, “Baz istasyonlarına hayır”, “Kanser çocuk falan ayırmaz”, “Baz istasyonları katilimiz oldu” şeklinde pankartlar açarak tepkilerini ortaya koyan Dikmenliler, devlet ve GSM operatörlerine köy içerisindeki baz istasyonlarını kaldırmaları için bir haftalık süre tanıdı ve “Yoksa biz kaldırırız” diye mesaj gönderdi.

Son yıllarda köydeki hastalığa bağlı ölümlerin arttığına dikkat çeken ve son olarak geçtiğimiz günlerde 28 yaşındaki Ömer Gülsal isimli gencin kanserden hayatını kaybettiğini belirten Dikmenliler, baz istasyonlarının kurulduğu yıllardan bu yana çeşitli sağlık sorunlarında artış yaşandığını ileri sürdü.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan bölge sakinleri, baz istasyonlarının köy dışına çıkarılması için bir mücadele başlatıldığını ve bu mücadelenin tüm halkın mücadelesi olduğuna dikkat çekildi.
Bazı bölgelerde baz istasyonlarının yerleşim yerlerinden uzak noktalara konuşlandırıldığı ifade edilen açıklamada, “Herkesin sağlığını bozan baz istasyonlarının iletişim görevi yaparken, yaymakta olduğu radyasyona maruz kalmayacağız. Baz istasyonları köy dışına çıkarılana kadar mücadelemiz sürecek” denildi.

Köy içerisinde 3 adet baz istasyonu olduğunu ve buna bağlı olarak çeşitli sağlık sorunlarında günde güne artış yaşandığını ileri süren bölge sakinleri, sağlıklarından endişe ettiklerini ifade ettiler.
Basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçen eylemciler, damında baz istasyonu bulunan bir apartmanın önüne giderek burada araba lastiği ve elektrik kablosu yaktı.

KAYNAK:KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.