1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİKO EIDE’NİN ÖNERİLERİNDEN MEMNUN DEĞİL
DİKO EIDE’NİN ÖNERİLERİNDEN MEMNUN DEĞİL

DİKO EIDE’NİN ÖNERİLERİNDEN MEMNUN DEĞİL

Eide’nin müzakerelerin yeniden başlaması için önerdiği formülün kabul edilmez olduğunu

A+A-

 

DİKO’nun, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin doğalgaz ve müzakerelerle ilgili konulardaki önerilerinden memnun kalmadığı haber verildi.

Politis gazetesine göre, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, Eide’nin müzakerelerin yeniden başlaması için önerdiği formülün kabul edilmez olduğunu savundu.

Türk tarafının Kıbrıs sorununun çözümüne ulaşmadan önce doğalgaz konularının tartışılması arzusunun olduğuna işaret ederek, Eide’nin girişiminin kafalarda soru işaretleri oluşturduğunu savunan Papadopulos, partisinin, Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin bölgeden ayrılması için tarafların herhangi bir taviz ya da “hediye” vermesine rıza göstermesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Papadopulos, BM’nin “oklarını özlü olarak Türkiye’ye çevirmemesi” ve onu uluslararası hukuka saygı göstermeye ve uluslararası hukuk kullarını uygulamaya çağırmamasının üzücü olduğunu söyledi.

Yabancı faktörlerin, gerilimin düşmesine katkıda bulunduklarını savunarak, Güney Kıbrıs’ın bölgedeki stratejik işbirliklerini güçlendirme konusunda “haklı çabalarını” frenlemeye çalışmalarının da üzüntü verdiğini ifade eden Papadopulos, krizi yaratının Güney Kıbrıs olmadığını savurarak, Doğu Akdeniz’de istikrarın sağlanması için numara yapanların dikkatlerini başka bir yere çevirmesi gerektiğini iddia etti.

EROĞLU’NUN BİDEN’E YOLLADIĞI MEKTUP

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’e gönderdiği mektup Rum basınında da yankı buldu.

Gazeteler, Eroğlu’nun mektubunu şu başlıklarla verdi:

Politis: “Eroğlu ‘Öneriler Yaptık’ Diye Israr Ediyor… Kıbrıslı Türk Lider Amerikan Başkan Yardımcısı’na Mektup Gönderdi”

Simerini: “Eroğlu’ndan Biden’e Görüşmelerle İlgili Mektup”

Fileleftheros: “Anastasiadis’i İkna Edin Sayın Biden”

Haravgi: “Eroğlu’ndan Biden’e Mektup”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.