1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİKO’NUN DİSİ VE HÜKÜMETLE İLİŞKİLERİ KÖTÜYE GİDİYOR
DİKO’NUN DİSİ VE HÜKÜMETLE İLİŞKİLERİ KÖTÜYE GİDİYOR

DİKO’NUN DİSİ VE HÜKÜMETLE İLİŞKİLERİ KÖTÜYE GİDİYOR

Güney Kıbrıs’taki koalisyon ortağı DİKO’nun Başkanı Nikolas Papadopulos ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ilişkilerinin giderek kötüleştiği ve bu durumun;

A+A-

KABİNEDEKİ KÖTÜ DURUM HİDROKARBON YATAKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİNİ DE ETKİLEDİ

LAKKOTRİPİS DİKO’DAN İSTİFA ETTİ

Güney Kıbrıs’taki koalisyon ortağı DİKO’nun Başkanı Nikolas Papadopulos ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ilişkilerinin giderek kötüleştiği ve bu durumun, DİKO ile DİSİ ve Hükümet arasında genel bir çatışmaya dönüşme ihtimali bulunduğu bildirildi.

Politis gazetesi, DİKO’nun koalisyondan ayrılma kararı vermesiyle birlikte DİSİ ve Hükümet ile ilişkilerinin kötüleştiğini, bu bağlamda bugün onaylanması gereken KİT’lerin Özelleştirilmesi Yasası’nın, DİKO’nun katılımı olmadan onaylanamayacağını ve Güney Kıbrıs’ın dördüncü dilim mali yardımı alabilmesi açısından, bu yasanın onaylanmasının büyük önem taşıdığını yazdı.

Gazete, DİKO’dan Pazar günü istifa eden Rum Ticaret, Sanayi, Turizm ve Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ile istifa etme niyetinde olan Savunma Bakanı Fotis Fotiu’nun kabineye yeniden girebileceğini ve bu durumun, DİKO ile Hükümet arasındaki çatışmayı çok boyutlu hale getireceğini kaydetti.

Haberde, Anastasiadis’in kabineyle ilgili kararını, Cumartesi günü tamamlanacak olan İrlanda ziyaretinin ardından vereceği belirtildi.

LAKKOTRİPİS DİKO’DAN İSTİFA ETTİ

Gazete haberin devamında, Rum Ticaret, Sanayi, Turizm ve Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in Pazar günü DİKO’dan istifa ettiğini yazdı.

Habere göre Lakkotripis, istifasıyla ilgili yazılı açıklamasında, DİKO’nun koalisyondan ayrılma kararını tasvip etmediğini; DİKO’nun, “Kıbrıs Helenizmi’nin” geçmekte olduğu bu zor günlerde, Kıbrıs sorunu müzakerelerinde yaşanan yeni süreci ve ekonominin dönüm noktasında bulunmasını göz önünde bulundurarak koalisyonda kalması gerektiğini ve vicdanının kendine sunduğu tek seçenek olarak partiden istifa ettiğini kaydetti.

Gazete, Lakkotripis’in istifasıyla ilgili kararını Cuma akşamı DİKO’ya bildirdiğini, istifasının resmileştiği Pazar gününe kadar da, istifasını geri çekmesi için girişimler yapıldığını yazdı.

KABİNEDEKİ KARMAŞA HİDROKARBON YATAKLARINA DA YANSIDI

Gazete, bir diğer haberinde de, kabinede yaşanan karmaşanın, hidrokarbon yataklarıyla ilgili konuların askıya alınmasına sebep olduğunu yazdı.

Haberde, DİKO- hükümet çatışmasının yanı sıra, Kıbrıs sorunuyla ilgili iç cephede yaşanan çatışmaların ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nin Özelleştirilmesi Yasası’nın da, hidrokarbon yataklarının değerlendirilmesi konusunu alt sıraya taşıdığı belirtildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.