1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'DİKTATÖR 'SORUSUNUN SIRRI ÇÖZÜLDÜ
'DİKTATÖR 'SORUSUNUN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

'DİKTATÖR 'SORUSUNUN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

'Diktatör'sorusunun sırrı çözüldü..

A+A-

İspanya'daki bir yarışma programında sorulduğu iddia edilen bir soru sosyal medyada tartışma yarattı. Ancak programdan alıntılandığı öne sürülen ekran görüntüsünün montajlanmış olduğu anlaşıldı.

Söz konusu programda yarışmacıya yöneltilen sorunun "Hangi diktatör Twitter'daki yorumlarından ötürü insanları gözaltına aldırır?" olduğu iddia ediliyordu. Şıklar ise "Suudi Arabistan, Türkiye, İran ve İspanya" şeklindeydi.

Bir İspanyol televizyon kanalında yayınlandığı öne sürülen programdan alındığı iddia edilen ekran görüntüsü, başta Twitter olmak üzere sosyal medyada birçok Türk kullanıcı tarafından paylaşıldı. Ancak tartışma yaratan görüntünün gerçek olmadığı ve üzerinde bilgisayar ortamında oynanarak hazırlandığı ortaya çıktı.

Söz konusu görüntünün orijinal hâlinin, İspanya'da 2003-2008 yılları arasında "Antena 3" kanalında yayınlanan "¿Quién quiere ser millonario?" (Kim milyoner olmak ister?) isimli programdan alındığı tahmin ediliyor.

Görüntüdeki sunucu Carlos Sobera Pardo ise şu an aynı televizyon kanalında yayınlanan “Atrapa un millón” ( Bir milyonu kap) adlı bir başka yarışma programını sunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.