1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. DİLEK: “ÇALIŞANLARIN HAKLARI GERİLETİLDİ”
DİLEK: “ÇALIŞANLARIN HAKLARI GERİLETİLDİ”

DİLEK: “ÇALIŞANLARIN HAKLARI GERİLETİLDİ”

KAMU-İŞ GENEL BAŞKANI SAMİ DİLEK, 1 MAYIS DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI

A+A-

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Genel Başkanı Sami Dilek, çalışanların haklarının son 8 yıl içinde geriletildiğini, bu nedenle verimlilik ve motivasyonun ortadan kalktığını söyledi.

Dilek, önceki ve şimdiki hükümetlerin çalışma hayatıyla ilgili yasalar üzerinde yaptığı değişiklikler nedeniyle sosyal güvenlik konularında karışıklıklar yaşandığını, Toplu İş Sözleşmeleri’nin özelliklerini yitirdiğini, maaş-ücret uygulamalarının aynı iş yapan çalışanları bile sınıflara ayırdığını ileri sürdü.

Kıbrıs konusuyla ilgili müzakerelerin de sonuçsuz kalmasıyla halkın umutlarının kırıldığını belirten Dilek, “2013 yılını da umutsuzlukla karşılayan halkımız Kıbrıs davasına adil bir çözüm bulunması ve hem de çalışma hayatıyla ilgili mevzuat ile sosyal güvenlik gibi konuların, uluslararası çalışma örgütü ve Avrupa kriterlerinin uygulanması aşamasına getirilmesini beklemektedir” dedi.

Dilek, 1 Mayıs dolayısıyla mesaj yayınladı.

“ÇALIŞANLARIN HAKLARI GERİLETİLDİ”

1 Mayıs’ın işçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü olduğunu belirten Dilek, “işçilerin emeğini ve aşını sömüren emperyalizme karşı direnenlerin, günde 8 saat çalışma süresini kazananların yıl dönümüdür” dedi.

KKTC’de çalışma hayatıyla ilgili tüm yasaların, 1974 Barış Harekâtından hemen sonra oluşan yönetimlerle, zaman zaman mücadele, eylem, grev ve uzlaşı ile tamamlandığını anlatan Dilek, söz konusu yasaların, demokratik dünya ülkelerinin yasaları da dikkate alınarak,  dünya ülkelerine uyumlaştırılarak, çağdaş uygulanabilir yasalar haline getirildiğini kaydetti.

Dilek, “2008 yılı itibarıyla, bu yasalardaki mevcut eksiklikleri giderip, daha çağdaş yasalar oluşturacağımıza, sendikaların karşısında olan işveren konumundaki yönetimler,  bu yasaları ve içeriğini de olan işçi haklarını daha da gerilere çekecek tavırlar içerisine girmişlerdir. 2009’dan sonra değişen yönetim kadroları da aynı uygulama yöntemini seçmişler ve çalışanların haklarını geriletmeye devam etmişlerdir” dedi.

Halkın 2013 yılını da umutsuzlukla karşıladığını belirten Dilek, halkta Kıbrıs davasına adil bir çözüm bulunması ve çalışma hayatıyla ilgili mevzuat ile sosyal güvenlik gibi konularda uluslararası çalışma örgütü ve Avrupa kriterlerinin uygulanması aşamasına gelinmesi beklentisi olduğunu ifade etti.

Dilek, “Bütün bu düşüncülerle işçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramını en içten duygularla kutlar, herkese barış, mutluluk ve sağlıklı günler dilerim” dedi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.