1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİLENCİLERE YAPTIRIM YOK!
DİLENCİLERE YAPTIRIM YOK!

DİLENCİLERE YAPTIRIM YOK!

Polis “benim görevim yakalamak, gerisi savcılığın” diyor, LTB Başkanı, yetkisinin olmadığından yakınıyor.

A+A-

Başkent Lefkoşa’da sayıları gün geçtikçe artan dilencilik olaylarıyla ilgili olarak konuşan polis yetkilisi “Şayet bir kişi dilenirken yakalanırsa, bununla ilgili cezai yaptırım hukuk maddesi ne ise onunla ilgili ceza uygulanır. Ardından da savcılığa aktarılır. Yani cezayı veren makam da, yaptırımı olan makam da polis değildir” dedi.

 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı da, konuyla ilgili zabıtaların görevlendirildiğini kaydederek, “cafelerde dolaşan ve hediyelik eşya satan kişilere çok fazla müdahale etmiyoruz, ancak sokakta dilenen insanlara karşı bununla ilgili gereken kurumlara şikâyette bulunuruz. Bu tür kişileri yakaladığımızda polise veriyoruz. Bu konuda yetki alanımız kısıtlıdır” ifadesini kullandı.
Başkent Lefkoşa’da dilenciler gün geçtikçe artıyor. Özellikle Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesini mesken tutan dilencilerin dilenirken çocuklarını kullanması çevreden geçenlere rahatsızlık veriyor.

Konuyla ilgili Haberal Kıbrıslı gazetesine açıklamada bulunan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı ve Polis Basın Subayı, denetimlerin yapıldığını ve rahatsız edici bir durumda vatandaşların polise şikâyet etmeleri gerektiğini belirttiler.

Harmancı: “Bu tür kişileri yakaladığımızda polise veriyoruz”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, konuyla ilgili zabıtaların görevlendirildiğini kaydetti. Harmancı, “Bununla beraber cafelerde dolaşan ve hediyelik eşya satan kişilere çok fazla müdahale etmiyoruz, ancak sokakta dilenen insanlara karşı bununla ilgili gereken kurumlara şikâyette bulunuruz. Bu tür kişileri yakaladığımızda polise veriyoruz. Bu konuda yetki alanımız kısıtlıdır” ifadesini kullandı.

Basın Subayı: “Polisin değerlendirebilmesi için şikâyet olması gerekiyor”

Haberal Kıbrıslı Gazetesine konuşan Polis Basın Subayı ise yaşanan bir olaya değindi. Basın Subayı, “Görünüşte çorap satan bir kişi, ‘Allah rızası için ne varsa verin’ diyor. Vatandaşa ‘görsen tanır mısın’ diye sorduk. O da ‘10 lira verdik görsem tanımam’ dedi. Bu şekilde davranırlarsa polisin yapabileceği bir şey yoktur. Polisin değerlendirebilmesi için şikâyet olması gerekiyor” dedi.

“Polisimiz her gece en az 20-30 kişiyle devriye yapar”

Polisin dilenen kişiyi gördüğü anda işlem yapabileceğini kaydeden Basın Subayı şöyle konuştu:
“Bulursak, kendisine dava okunur. Diyelim evine gelir, kapısını çalar, para verir veya vermez o kişiyi hatırlarsa ve bize şikâyette bulunursa, bununla ilgili işlem yapabiliyoruz. Fakat tanımadığında bu duruma karşı bir şey yapamıyoruz. Polisimiz her gece en az 20-30 kişiyle polis devriye aracımız ve gezici karakolumuz vardır onunla devriye yapıyor.

“Biz polis olarak dosyasını oluşturuyoruz”

Şayet bir kişi dilenirken yakalanırsa, bununla ilgili cezai yaptırım hukuk maddesi ne ise onunla ilgili ceza uygulanır. Ardından da savcılığa aktarılır. Yani cezayı veren makam polis değildir. Bununla beraber yaptırımı olan makam da polis değildir. Biz polis olarak dosyasını oluşturuyoruz. Ardından savcılığa veriyoruz ve savcılığın takdirine göre cezası alınıyor.”

Haberal Kıbrıslı

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.