1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Dilimlenmiş soğandaki tehlikeye dikkat!
Dilimlenmiş soğandaki tehlikeye dikkat!

Dilimlenmiş soğandaki tehlikeye dikkat!

Soğanı sakın böyle tüketmeyin!

A+A-

Yemeklerin vazgeçilmezi soğanın, vitamin deposu ve antibiyotik olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Ancak soğanının dilimlenmiş halinin sağlık açısından ciddi tehlikelere neden olduğunu daha önce duymuş muydunuz?

Her mevsim mutfağımızda bulunan, yemeklerin olmazsa olmaz tek sebzesi soğandır. Sağlığımıza olan faydaları saymakla bitmeyen ve etkili bir antibiyotik olan soğan hem çiğ hem de pişmiş olarak sofralarımızda yer almaktadır.

Tüm besinlerde olduğu gibi yanlış kullanımı halinde soğanın vücudumuza yarar değil zarar getirdiği son yapılan araştırmalarda da ortaya çıktı

Verilen bilgilere göre, çiğ olarak doğranmış veya kesilmiş soğan kapaklı veya kilitli poşetlerin içinde, saklama kaplarında buzdolabında dahi saklansa, bakteri ile kokuları mıknatıs gibi çekerek kendi içine hapsediyor.
Araştırmalarda soğanı yanlış tüketmenin ilerleyen zamanlarda vücutta enfeksiyon riskinin oluşmasına hatta sebebi bilinemeyen gıda zehirlenmelerine neden olabileceği belirlendi.
Bu nedenle soğanın kabuklarını soyduktan sonra bekletilmeden tüketilmesi gerekiyor. İhtiyacımız olduğunda soğanı taze olarak doğrayıp kullanmak en doğru olandır.
Dilimlenmiş şekilde 1 gece dahi beklemiş soğan safra salgılarını, mide asitini arttırır ve gıda zehirlenmesine neden olarak geri dönüşü olmayan rahatsızlıklara yol açabilir. Aman dikkat!
dilimlenmis-sogandaki-tehlikeye-dikkat--10777398.jpeg
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.