1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİN-GÖR-SEN BAYRAM MESAJI YAYIMLADI
DİN-GÖR-SEN BAYRAM MESAJI YAYIMLADI

DİN-GÖR-SEN BAYRAM MESAJI YAYIMLADI

DİN-GÖR-SEN BAYRAM MESAJI YAYIMLADI

A+A-

Din Görevlileri Sendikası (Din-Gör-Sen) Başkanı Süleyman Çakır, tarih boyunca kandillerin ve bayramların, heyecan, coşku, sevinç ve kederlerin paylaşıldığı günler olduğunu belirtti.

Süleyman Çakır yayımladığı bayram mesajında, “Bu Ramazan Bayramı sabahına, bayram namazına çağıran sedalarla değil, patlayan silahların, bombaların gölgesinde kan ve gözyaşı içerisinde giren yığınla Müslüman var. Yaşadığımız dünyanın kan gölüne çevrildiğini, kafası canlı yayınlarda ezilen, canına, namusuna, malına kastedilen milyonlarca insanın varlığını bilmek içimizde acıya sebep olmakta, bayramı bayram gibi yaşamamızı zorlaştırmaktadır” dedi.

Çakır özetle şöyle devam etti:

“Ramazan bayramına adım attığımız, bayram sevincini yaşamaya başladığımız bu günlerde, yaşadığımız dünyada başta gelir dağılımı olmak üzere her alandaki adaletsizlikler had safhaya ulaşmıştır. Ölümüne girişilen koltuk ve çıkar kavgalarını, karnı doysa bile gözü doymak bilmeyen açgözlü insanların şekillendirdiği felaket bulutları sonucunda yağan kurşunların önünde öleceği anı bekleyen insanları görmezden gelmeyelim. Neredeyse asırlardır sevinç ve mutlulukla bayram yapmaya hasret kalmış, savaş ve sefilliğin her kademesini içselleştirmiş, fukaralık bataklığında bayram geçiren milyonların varlığını unutmayalım. Rengi, dini, ırkı, coğrafyası ne olursa olsun acının her insanı aynı şekilde etkilediği bilinciyle, acılarının dinmesi için elimizden geleni yapalım, en azından dua ederek onların da mutluluk ve sevinçten bizim anladığımız anlamı çıkarması için çaba harcayalım.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.