1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİN GÖR-SEN EYLEME GİDİYOR
DİN GÖR-SEN EYLEME GİDİYOR

DİN GÖR-SEN EYLEME GİDİYOR

Din Gör-Sen eyleme gidiyor

A+A-

 

KKTC Din Görevlileri Sendikası eyleme gitme kararı aldı. Açıklama şöyle:

KKTC Din Görevlileri Sendikası olarak, daha önce de Din İşleri Dairesi yasasının değiştirilmesine yönelik eylemler gerçekleştirmiştik.
Eylemlerimiz sırasında Din İşleri Dairesi’nin yasasının değiştirileceğine dair hükümet yetkililerinin olumlu yaklaşımları ve verdikleri sözler nedeniyle eylemlere ara vermiştik.

Üzülerek belirtmeliyim ki, yetkililer verdikleri bu sözleri yerine getirmek için değil, bizleri oyalamak için kullanmışlardır. Bu süreç 2005 yılından bu yana böyle devam etmiş, hükümet yetkililerinin verdiği sözler olumlu sonuç doğurmamıştır.

Sendikamızın talebi, evrensel insan haklarının en temel gereklerini bile karşılamayan mevcut yasanın değiştirilerek, çalışanlarının kimliğini ve kişiliğini ezmeyen, çağdaş ölçütlerde hizmet edebilmenin temellerini atmaktır.

Sorunlarımızı yetkililere duyurmak ve yeniden halkımızın dikkatine getirmek üzere bir dizi eylem kararı alınmıştır. Önümüzdeki günlerde yasa ile ilgili ivedilik kararı alınmadığı takdirde, ilk eylemimiz 25 Kasım 2015 Çarşamba günü saat 10.00’da Başbakanlık önünde gerçekleştirilecektir.

Kamuoyuna ve ilgililere saygıyla duyurum.

Süleyman Çakır

Başkan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.