1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİN İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NIN SORUNLARI
DİN İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NIN SORUNLARI

DİN İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NIN SORUNLARI

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (HÜR-İŞ), Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber Siber ile sorunları görüştü;

A+A-

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (HÜR-İŞ), Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber Siber’i ziyaret etti.

Hür-iş Federasyonu adına konuşan Kamu-iş Başkanı Sami Dilek, Siber’i, Din İşleri Başkanlığı’yla ilgili yasa değişikliği talep etmek için ziyaret ettiklerini belirtti.

Dilek, Din İşleri Başkanlığı’ndaki personelin sorunlarını çözmek için yasal değişikliğe ihtiyaç olduğunu kaydederek, yasa değişikliği konusunda Siber’den destek istedi.

Din İşleri Başkanlığı kadrosunda şu an 46 kadro bulunduğunu ancak 260 kişinin çalışmasına rağmen sadece 10 kişinin kadrolu olduğunu söyleyen Dilek, yasada yapılacak değişikliklerin toplumun tamamına fayda sağlayacak etkiler yaratacağını belirtti.

Dilek, Siber’e Din İşleri Başkanlığı’nda yaşanan sorunları çözmek için atılması gereken adımları içeren bir öneri belgesi takdim etti.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ise, meclisin, halkın olduğunu vurgulayarak, sadece toplumsal sorunlar değil, kurum ve bireylerin sorunlarına çözüm üretme yeri olduğunu söyledi.

Meclisin tek görevinin yasa yapmak olmadığını ve haksızlığa uğradığını düşünen herkesin hakkını arayabileceği yer olduğunu belirten Siber, mağdur olduğunu düşünen herkesin dilekçelerini de kabul ederek, komitede değerlendirdiklerini ifade etti.

Dilekçeleri hem elden hem internetten kabul ettiklerini de kaydeden Siber, eskiyen ve etkinliğini kaybeden yasaları zamana uyarlamanın da yasama organının görevi olduğunu söyledi.

Siber, komitelerin bu dönem çok aktif ve iyi çalıştığını belirterek, “Buna rağmen bir yığılma olduğu gerçektir. Yasalardaki değişiklikler istenilen hızda gerçekleşmiyor” dedi.

ÇAKIR

Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır da,  Din İşleri Başkanlığı’nda yaşanan sorunları aktararak, kadro konusundaki sorunları örneklerle anlattı.

Çakır, Vakıflar Genel Müdürlüğü’yle yasal olarak eşit konuma sahip olmalarına rağmen onların tüm çalışanlarının tamamının kadrolu olduğunu ve kendilerine üvey evlat muamelesi yapıldığını ileri sürdü.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.